Kızıl Kürdistan ve Azerbaycan'ın hakiki tarihi - Kürt kral ile balaban İskender anlaşması!

https://youtube.com/watch?v=DJFRjPmEiDk

Kızıl Kürdistan ve Azerbaycan'ın hakiki tarihi - Kürt kral ile balaban İskender anlaşması!

Bu videoda Azerbaycan, Karabağ, Ermenistan ve komünist Kürdistan tarihi anlatılıyor. Azerbaycan Kürtleri hakkında bilgi, Medler (Med Devleti) ve Kürtler'in bağlantısı. Azerbaycan isminin kaynağı Kürt Kral Atropatena'ın adıdır. Azerbaycan isminin anlamı ise 'Ateşin koruyucusu' olup Kürtçe birleşik kez kelimedir. _ Merhaba, video altındaki kanlı butonuna ya da o linke tıklayarak kanalıma hamil olabilirsiniz. Aslında o aşkın masraflı birleşik kez işçilik ve desteğinizle aşkın balaban işler başaracağımıza inanıyoruz:

Makedonyalı balaban İskender ne uğruna Kürt kralın adını Azerbaycan'a verdi biliyor musunuz? Yoksa Azerbaycan'ın Kürt kralın adı olduğunu bilmiyor muydunuz? Çeviri, küy ve ayrıksı birleşik kez aşkın sayfa da apotr sermest olmak isteyenler o formu doldurabilir. Ekip olarak aşkın balaban işler yapabiliriz:

Azerbaycan ve Rus mevki arşivlerindeki belgeleri açıklıyorum. o belgelerde Dağlık Karabağdaki havza inanılır Kürt ülkesi ve Kürdistan deniliyor. pekala çağımızda Azerbaycanı yöneten Kürtleri biliyor musunuz? Azerbaycan ile Ermenistan arasında 1920'lerde Kürdistan kuruldu ne uğruna ve nasılını biliyor musunuz? Binlerce senedir Azerbaycan'da kurulmuş olan onlarca Kürt Devleti'nden haberiniz var mı? bilirsiniz Türkiye'deki yayınevleri Kürtler ile alakalı tüm tarihi kaynakları siler ya da yanlış çevirerek yayınlar. Sağcı solcu, müslüman dinsiz on paralık farketmez bütünü bunu yapar! şayet özü devletin yoksa tarihin, sanatın, kültürün, dilin, toprağın, özbilincin kolayca talan edilir. Şimdi bulun orjinal ve hakiki kaynaklardan Kürt Tarihini, Azerbaycan ve Ermenistan'ın kavgasını öğrenelim! Şunu da ulayayım Türkiye'nin talebi üzerine Sovyetler Birliğinin Kürtlere çektirdiği acılar sizi derinden sarsacak! Başlıyoruz!

Kürtler, tarihin başından itibaren o coğrafyada uygarlıkler kuran birleşik kez millettir. Kürtler tarihin başından itibaren o bölgede balaban medenilik ve devletler kuruyordu. Yani Kürtler o coğrafyanın orjinal yerlisi.

Bilimsel DNA testlerine ala o bölgenin bildirme emektar dü milleti, Kürtler ve Gürcülerdir. Yunan, Ermeni, Rum ve öteki milletler aşkın muahharen oluştu. birleşik kez kere Türkler Kürtlerden binlerce yıl sonra birleşik kez kavim olarak oluştu. Bunu nispetsiz birleşik kez videoda ilmi belgeleri ile açıklayacağım. Kürt Med Devleti kralı 2570 yıl spot vefat eder. Çocukları hayatlarını kaybettiği için, onun adına Fars damadının oğlu geçer. Böylece cuşiş yetkin sıklet devasa Kürt uygarlık mirası ve Kürt Med İmparatorluğu, birleşik kez Fars devletine dönüşmeye başlar. Yani Kürtlerin tebaası olan Farslar binlerce senedir süregelen erdemli Kürt uygarlıki mirasına müheyya konar. Antik Yunan tarihçi Herodot'un Onbinlerin Dönüşü adlı kitabında, "Farslar Kürt kıstak ve kültürünü alıp özü günahsız kültürünü unutur. Kürt elbiselerini giyerek övünürler. Çünkü Kürt, uygarlık, firez ve kıstak olarak onlardan aşkın elan müterakki seviyededir." O zaman bölgeyi gezerek bunlara tanık olan Herodot o duruma yani Med Kürtlerinin kültürünü alıp sahiplenen Farslara tepkilidir. Kürt Med Devleti onlarca Kürt krallığının birleşiminden oluşuyordu. Dedeğim kabilinden Kürt kral vefat edince çocukları savaşlarda dirilik vermiş olduğu inanılır kızının oğlu yani Fars torunu yönetime gelir. o şekilde bidayet krallık Farsların eline geçince aşkın sayıda Kürt kral bundan erinçsiz olur. bidayet kral Fars amma ona asma özü kendisini yöneten öteki krallıklar Kürttür. anda o hengamede 2 000 400 yıl spot balaban İskender ordusuyla Kürdistan ve İran'a doğru ilerler. o ilerleme Azerbaycan isimli birleşik kez ülkenin kurulmasına saik olacak! nite mı? Şimdi göreceğiz! Merhaba, kendim Bedel Boseli! Youtube kanalımda Kürtlerin tarihi, dili ve kökeni hakkında orjinal videolar yayınlıyorum. bilcümle yayınlarım bilimseldir. Orjinal kaynaklar veriyorum.

Haber Tahir Kavri-Iğdır

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri