Kayseri'de Olaylar Büyüdü: Taciz İddiası Sokakları Savaş Alanına Çevirdi

Kayseri'nin Melikgazi ilçesi Danişmentgazi Mahallesi'nde yaşanan olaylar, kenti adeta savaş alanına çevirdi. Suriye uyruklu bir kişinin, 5 yaşındaki Suriyeli bir çocuğu taciz ettiği iddiası üzerine mahallede toplanan kalabalık, tepkisini şiddetle gösterdi. Olayların ardından geniş çaplı güvenlik önlemleri alındı.

Taciz İddiası Ortalığı Karıştırdı

İddiaya göre, Danişmentgazi Mahallesi'nde Suriye uyruklu bir kişi, 5 yaşındaki Suriyeli bir çocuğu taciz ederken yakalandı. Mahalle sakinlerinin olayı öğrenmesiyle birlikte kalabalık bir grup sokağa döküldü ve tepki gösterdi. Olay yerine çok sayıda polis, çevik kuvvet, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Özel Harekat polisleri tarafından gözaltına alınan şüpheli, bölgeden uzaklaştırıldı.

Güvenlik Güçlerinin Müdahalesi

Olay yerine intikal eden güvenlik güçleri, kalabalığı dağıtmak için çeşitli müdahalelerde bulundu. TOMA araçları kullanılarak yapılan müdahalelerde, polisin uyarılarına rağmen öfkeli kalabalık, yabancı uyruklulara ait araçları ters çevirdi ve bazı iş yerlerini ateşe verdi. MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy da bölgeye gelerek halkı sakinleştirme çabalarına katıldı ve vatandaşlarla görüşmeler gerçekleştirdi.

Kayseri Valiliği'nden Açıklama

Olayların ardından Kayseri Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "30.06.2024 tarihinde ilimiz Danışmentgazi Mahallesi'nde Suriye uyruklu bir şahsın, küçük yaştaki Suriye uyruklu bir çocuğa yönelik davranışı neticesinde emniyet birimlerimizce şahıs gözaltına alınmış olup, çocuğumuz ise birimlerimizde koruma altına alınmıştır. Konu tarafımızca titizlikle takip edilmekte olup, vatandaşlarımızın itidalli davranarak resmi makamlarca belirtilen açıklamalar haricinde herhangi bir eylemin içinde olmamaları hususunda saygıyla sunulur." ifadelerine yer verildi.

İl Emniyet Müdürü Aydın'dan Vatandaşlara Çağrı

İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, bölgeye gelerek vatandaşlara seslendi. Aydın, "Tepkinizi gösterdiniz. Sizi anladık, mesajınızı aldık. Bundan sonraki yapacağınız her türlü hareket sizinle ilgili konulara dönecek. Buradaki mağdur şahıs Türk değil. Şu anda şüpheli şahıs gözaltında. Mağdur şahsın sağlığıyla ilgili herhangi bir problem gözükmüyor. O şahsın ve ailesiyle ilgili sınır dışı dahil her türlü işlemlerinde size söz veriyorum. Bir hafta sonra tekrar bu mahalleye geleceğim. Bu olayla ilgili neler yaptığımızı söyleyeceğim. Lütfen ailelerinizi alın, evlerinize geçin. Biz gerekeni yapacağız, bunun sözünü veriyorum" dedi.

Vali Çiçek: "5 Polisimiz Yaralandı"

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, olayların yaşandığı bölgeye gelerek vatandaşları sakinleştirmek için açıklamalarda bulundu. Çiçek, "Ben öfkenizi iyi anlıyorum. Şu an gerçekten çok kızgın olduğunuzu ve bu olayın alçak bir olay olduğunu biliyorum. Ben size valiniz olarak söz veriyorum. Bir daha Danişmentgazi Mahallesi'nde böyle bir alçaklık olmayacak. Hepinizin canı yanıyor anlıyorum. Sizin bu ülkenin beraberliği için dağlarda, taşlarda terörle mücadele eden polis arkadaşlarımız sizin güvenliğiniz için bir şeyler yapmaya çalışıyor. Ben sizin mesajınızı aldım. Allah rızası için hiçbir polisimizin burnu kanamasın. Ne gerekiyorsa yapacağız. Burada kimsenin canı yanmasın. Şu anda 5 polisimiz yaralı. Devlet gereğini sonuna kadar yapacaktır. Herkesin dağılmasını istiyorum" dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı: "Çocuk, Kardeşleri ve Anne Koruma Altında"

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, taciz iddiasına konu olan çocuğun, kardeşlerinin ve annenin devlet korumasına alındığını duyurdu. Bakanlık, "Mağdur çocuk, kardeşleri ve anne, emniyetteki işlemlerin ardından devlet korumasına alınmıştır. Uzman ekiplerimiz tarafından çocuğa ve ailesine yönelik psikososyal destek süreci başlatılmıştır. Bakanlık olarak dava sürecine müdahil olarak suçlunun en ağır cezayı almasının yakın takipçisi olacağız." ifadelerini kullandı.

MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir: "Ülkelerine Dönmeleri Sağlanmalı"

MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Kayseri’de bir çocuğumuza yönelik sergilenen insanlık dışı davranışta bulunan Suriyeli şahıs gözaltına alınmış ve hakkındaki işlemlere başlanmıştır. Konuyla ilgili olarak Kayseri Valiliği’nce yapılan açıklamanın dikkate alınması ve hemşerilerimizin huzurunu kaçıracak provokasyonlara mahal verilmemesi elzemdir. Türkiye’nin huzur ve güvenliği için Suriyeli misafirlerimizin mümkün olan en kısa sürede onurlu bir şekilde ülkelerine dönmelerinin sağlanması MHP olarak beklentimizdir." dedi.

Kayseri'de yaşanan olaylar, yerel halkın hassasiyetlerini ve göçmen meselesine yönelik tepkilerini gözler önüne serdi. Yetkililer, halkın sakinleştirilmesi ve olayların kontrol altına alınması için yoğun çaba sarf ederken, yaşanan tahribatın boyutları gün ağarınca daha net ortaya çıktı. Olayların ardından yetkililer tarafından yapılan açıklamalar, halkın öfkesini dindirmek ve olası provokasyonları engellemek adına büyük önem taşıyor.

Olayların ardından yetkililerin ve vatandaşların soğukkanlılıkla hareket etmesi, toplumsal huzurun yeniden tesis edilmesi için kritik önem taşıyor. Taciz iddiasına yönelik hukuki süreç devam ederken, olayların tekrarının önlenmesi adına alınacak önlemler ve yapılacak çalışmalar dikkatle takip edilecektir.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İlgili Haberler
Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.