Kripto çöküşü: Bitcoin 2020'den bu yana en düşük seviyeye ulaştığı için neredeyse 1 trilyon dolar piyasaları sildi

Piyasa çöktüğü ve Bitcoin Aralık 2020'den bu yana en düşük fiyatına ulaştığı için kripto para sahipleri için kabus gibi bir hafta oldu. Ethereum, BNB, XRP ve diğer birçok dijital para da uzun zamandır en düşük seviyelerine düştü. Kriz, ABD doları ile 1:1 ticaret yapmak üzere tasarlanan stabilcoin Terra'nın çökmesinden sonra geldi.

Piyasa değerine göre en büyük 11. kripto para birimi olan TerraUSD (UST), değerinin mümkün olduğunca 1 dolara yakın kalmasını sağlamak için bir dizi akıllı sözleşme kullanan algoritmik bir sabit paradır. Ancak yaklaşık bir yıl boyunca 1 dolar civarında seyrettikten sonra dün 29 sente düştü ve piyasa değeri 45 milyar dolardan 5 milyar doların altına düştü. O zamandan beri 62 sente yükseldi, ancak bu hala 1 dolardan çok uzak.

Terra'nın destek parası Luna da dramatik bir şekilde düştü ve haftanın başında 86 dolardan mevcut fiyatı olan 20 sente çıktı. Terra, yatırımcıların UST fiyatı ne olursa olsun 1 UST değerindeki Luna ile 1 UST takas edebilmeleri için tasarlanmıştır.

Terra geliştiricisi Terraform Labs'ın kurucu ortağı Do Kwon, tweet attı: "Son 72 saatin hepiniz için son derece zor olduğunu anlıyorum - bu krizi atlatmak için her birinizle birlikte çalışmaya kararlıyım ve bunu yapacağız. bundan çıkış yolumuzu inşa edin."

Terra'nın çöküşü birçok kripto para birimini etkiledi, en dikkate değer olanı en büyüğü: Bitcoin. Yazma sırasında BTC, 2020'nin sonundaki kripto patlamasından bu yana en düşük değeri olan 27.236 dolarda. Bitcoin, Kasım 2021'de 69.000 dolara ulaştığından bu yana değerinin yaklaşık üçte ikisini kaybetti.

Ethereum, geçen yıl Temmuz ayından bu yana görmediği bir seviye olan 1.882 dolarda. Dogecoin, Solana, Cardano, BNB, Polygon ve diğerleri de paniklerin piyasalara yayılmasıyla bu hafta fiyatlarının düştüğünü gördü.

Terra'nın çöküşü öncelikle bu hafta kripto pazarından neredeyse 1 trilyon doların silinmesinin nedeni olsa da, artan enflasyon ve Rusya'nın Ukrayna'yı işgali gibi diğer faktörler sorunu daha da kötüleştirdi.

MarketWatch , Terra'nın düşüşünün düzenleyicilerin stablecoin'leri daha fazla incelemesine neden olabileceğini bildiriyor . Salı günü Senato Bankacılık Komitesi önünde yapılan bir duruşmada, Hazine Bakanı Janet Yellen, Terra'nın çöküşünün "bunun hızla büyüyen bir ürün olduğunu ve finansal istikrar için riskler olduğunu ve uygun bir çerçeveye ihtiyacımız olduğunu gösterdiğini" söyledi.

Kripto sahibi olmayan oyuncular için iyi haber şu ki, serbest düşüş şüphesiz madenciliği daha az karlı hale getirecek ve grafik kartı fiyatlarını MSRP'ye daha da yaklaştıracak.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri
15 Nis 2024 2:18 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri