Kuaförler, Avm’ler, Kafeler, Spor Salonları Ne Zaman Açılıyor?

Kaförler, Kafeler, Spor Salonları Ne Zaman Açılıyor?

Koronavirüs salgınında yeni dönem başlamak üzere. Tüm dünya kademeli olarak karantina sürecinde çıkmaya hazırlanıyor. Türkiye’de normalleşme dönemini gündeme aldı. Kademe kademe Covid19 ile yaşama süreci başlıyor. Buna göre salgın süresince kapatılan kafe, bar, restoran, kuaför, spor salonları, çay bahçeleri, oteller aşama aşama açılacak. Peki kafe, bar, restoran, kuaför, berberler, spor salonları, çay bahçeleri, oteller ne zaman açılacak?

Coronavirüs aşısı henüz bulunmadı ancak dünya koronavirüs ile yaşamayı öğrenme dönemini başlattı. Tüm dünyada karantina sonrası vaka ve ölüm sayılarındaki düşüş sonrası normalleşme süreci başlıyor. Küresel piyasalardaki düşüşün de tehlikeli boyutlara ulaşması sonrası virüs ile yaşamayı öğrenmek için tüm dünyada yeni dünya düzeni kurulmaya başlandı.

Türkiye’de de normalleşme dönemi takvimi yapıldı. Dünyaya göre karantina sürecini sadece haftasonu ile kısıtlı tutan Türkiye’de fabrikalar üretime geçti bile. Buna göre kademeli olarak kafe, bar, restoran, kuaför, spor salonları, çay bahçeleri ve otellerin açılma takvimleri belli oldu. Pek çok yer Mayıs ayında kademeli olarak mesafe kurallarına uygun şartlarla açılmaya hazırlanıyor.

Buna göre yaz aylarında olması beklenen konser, tiyatro gibi etkinlikler henüz takvime girmedi.

Oteller ise kademeli olarak, müşteri sayısının belirlenen sınır ile çok düşük tutulması şartıyla kademeli olarak açılacak.

Camilerin açılması da henüz gündeme alınmadı ancak kademeli bahçeler açılacak.

Okullar yaz aylarında da açılmayacak.

Kademeli olarak açılacağı Mayıs ortalarında bazı AVM’lerin belirlenen şartlara uygun olarak açılması bekleniyor.

Restoran ve kafeler de kademeli olarak belirlenen şartlarla açılacak. Cafe ve restoranlarda sosyal mesafe düzenine uygun oturma düzenleri uygulanacak.

Kuaförler, berberler ve güzellik salonlarının da Mayıs ayı ortaları itibariyle belirlenen şartlara uygun olarak kademeli şekilde açılması görüşülüyor

Haber Tahir Kavri

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri