Kurban Bayramı Ne zaman? Kurban Bayramı Tatili Kaç Gün?

Kurbanlıklar Gece saatlerinde İstanbul'a gelmeye başladı. Çamlıca gişelerinde ile belirlenen noktalarda İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri denetim yaptı. İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin de destek verdiği denetimlerde kurbanlıkların pasaportları, kulak küpeleri ve avrupa yakasına götürülecek olanlarda şap hastalığı bulunmadığına ilişkin sağlık raporları incelendi. Yetkililerin açıklamasına göre: 2010 yılından itibaren Trakya ve marmara bölgemiz şap hastalığının etkileri görülmemiş ve 9 yıldır bu statüyü koruyoruz. Bu çerçevede Anadolu'dan Avrupa'ya geçiş belli şartlara bağlı, bu şartları sağlayan hayvanlar kan testleri yapıldıktan sonra Trakya ya geçiş yapabiliyorlar. Sağlık sertifikası alınmasına müteakip geçişlerine izin veriyoruz ve hiçbir belgesi olmayan hayvanlar da karantinaya alınarak kesimhaneye sevk ediliyor. Bakanlık tarafından akıllı telefon uygulaması Hazırlandı o uygulamayla satın alınan hayvan küpe numarası girildiğinde gerekli bilgilere ulaşılabiliyor. uyglamada karşılaşılabilecek hastalıklar ve yapılması gerekenler konusunda da bilgi edilebiliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi de hazırlıklarını tamamladı, şehir genelinde 8 model kesimhanede satış ve kesim hizmeti verilecek. Tesisler 13746 büyükbaş 2700 küçükbaş hayvan kapasiteli İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sancaktepe'de 52303 metrekarelik kurban satış kesim ve hayvan Karantina alanı yapımı için İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile ortak hizmet Protokolü imzaladı. Projesi tamamlanan eserin 2020 yılında yapımına başlanacak, 2021 yılında hizmete girmesi planlanıyor. Tesisi 2190 adet büyükbaş hayvan barınma kapasitesine sahip olacak. 153 Beyaz Masa üzerinden bilgilendirme hattı oluşturuldu, geçmiş yıllarda olduğu gibi Kurban Bayramı öncesi ve bayram boyunca kaçan kurbanlıkların yakalanması için de 8 ayrı ekip oluşturuldu.

Hicri takvim ve miladi takvim arasındaki 11 – 12 günlük fark nedeniyle Kurban Bayramı da her yıl bir önceki yıl kutlandığı tarihten 11 – 12 gün önce kutlanıyor. Bu nedenle de her yıl Kurban Bayramı tarihi değişmektedir. Ayrıca bazı Arap ülkeleri ve Diyanet’in Ay’ın durumlarındaki tespit yöntemindeki farklılık nedeniyle bayram bazı yıllar Türkiye’de ve Arap ülkelerinde farklı tarihlerde kutlanabiliyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl Kurban Bayramı başlangıç tarihi 11 Ağustos Pazar günü olarak tespit edildi. Öte yandan Kurban Bayramı Arife (Arefe) günü ise 10 Ağustos Cumartesi olarak tespit edildi. Buna göre 4 gün süren Kurban Bayramı 14 Ağustos Çarşamba günü sona erecek. Yani 11, 12, 13 ve 14 Ağustos günleri 2019 yılında Kurban Bayramı olarak kutlanacak.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında
Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri
15 Nis 2024 2:18 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri