Küresel akıllı telefon sevkiyatları %11 düştü, ancak Samsung ve Apple pazar paylarını büyüttü

Küresel akıllı telefon gönderileri, 2022'nin ilk çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 11 düştü. Piyasa analisti firması Canalys, düşüşü olumsuz ekonomik koşullara ve geleneksel olarak yavaş olan mevsimsel talebe bağladı, ancak tüm telefon üreticileri bir düşüş yaşamadı.

 

Endüstri lideri Samsung, son çeyrekte küresel akıllı telefon sevkiyatlarının yüzde 24'ünden sorumluydu; bu oran dördüncü çeyrekte yüzde 19 ve bir önceki yıldaki yüzde 22'ydi. Apple, pastanın yüzde 18'ini alarak ikinci sırada tamamladı. Bir önceki çeyrekte, Cupertino teknoloji devi, küresel sevkiyatların sadece yüzde 15'ini oluşturuyordu.

 

Canalys analisti Sanyam Chaurasia , Samsung'un popüler A serisinin üretimini, Galaxy S22 serisi gibi üst düzey ürünlere odaklanırken alt-orta segmentte daha iyi rekabet edebilmek için artırdığını söyledi . Bu arada Apple, iPhone 13 ailesi için sürekli talep gördü.

Chaurasia ayrıca yeni iPhone SE'nin Apple için önemli bir orta sınıf ses sürücüsü haline geldiğini söyledi, ancak bu görünüşe göre bu cihaza olan talebin geciktiğini öne süren önceki raporlara aykırı .

 

Her iki şirketin de pazar paylarının yıldan yıla düştüğünü görmesine rağmen, Xiaomi ve Oppo sırasıyla üçüncü ve dördüncü sıradaki konumlarını korudu. Vivo, 2021'deki aynı döneme göre yüzde iki düşüşle yüzde sekiz pazar payıyla ilk beşi tamamladı.

 

Canalys Başkan Yardımcısı Nicole Peng'e göre gümüş astar, bileşen eksikliklerinin beklenenden daha erken düzelebileceğidir. Peng, bunun kesinlikle maliyet baskılarını hafifletmeye yardımcı olacağını ekledi.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri