Maskesiz Dolaşana Ceza Kesilecek

Maskesiz Dolaşana Ceza Kesilecek

Iğdır  valiliği ,corona virüsü tedbirleri kapsamında aldığı yeni karara göre; sokağa çıkanların  ağzı ile burnu kapatacak şekilde maske kullanılması zorunlu hale getirildi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararı gereğince bugünden itibaren 22.05.2020 Iğdır il  genelinde tüm vatandaşların sokağa çıkarken ağzı burnu kapatacak şekilde tıbbi-bez maske kullanımı zorunlu hale getirilmiştir.

Maske takma zorunluluğuna uymayanlara cezai işlem uygulanacaktır. ‪Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Haber Tahir Kavri

?DUYURU?

❗️23-24-25 ve 26 Mayıs Tarihlerinde Uygulanacak Olan Sokağa Çıkma Kısıtlaması Süresince Açık Olacak İşyeri, İşletme ve Kurumlar; ⬇️‬⬇️⬇️

1. 23 Mayıs Cumartesi günü 10:00-17:00 saatleri arasında vatandaşlarımız ikametlerine yakın market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçilere sadece zaruri ihtiyaçlar için arabasız gidebilecektir.

2. 24 Mayıs Pazar, 25 Mayıs Pazartesi ve 26 Mayıs Salı günleri market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler ile online satış yapan işletmeler kapalı olacaktır. (Sokağa çıkma kısıtlaması öncesi 21 Mayıs Peşembe ve 22 Mayıs Cuma günleri market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler saat 23:00’a kadar açık olabilecektir.)

3. 23 Mayıs Cumartesi, 24 Mayıs Pazar, 25 Mayıs Pazartesi ve 26 Mayıs Salı günleri fırınlar açık olacak ve fırıncılar kendilerine ayrılan Mahalle, Sokak ve Caddelerde kendi araçları ile anons yapmak suretiyle ekmek satacaklardır.

4. Bayramın birinci ve ikinci günü (24 Mayıs Pazar ve 25 Mayıs Pazartesi) fırınların çalışmama durumlarına karşı vatandaşlarımızın hazırlıklı olmaları gerekmektedir.

5. Sokağa Çıkma Kısıtlaması süresi boyunca (23-24-25 ve 26 Mayıs) Tatlıcılar ve Lokantalar açık olacak ve sadece evlere servis yapacaklardır.....

6. Kamu ve özel hastaneler ile eczaneler, veteriner klinikleri ve hayvan hastaneleri açık olacaktır.

7. İçme suyu dolum tesisleri ile içme suyu, gazete ve mutfak tüpü dağıtımı yapan şirketler açık olacaktır.....

8. Hayvan bakımı yapanlar ile bağ-bahçe sulamasında bulunacak olanlar, bunların varlığına dair belgelerini göstermek kaydıyla ve sadece bu işlerle sınırlı olmak kaydıyla hayvanlarını besleyebilecek ve bağ-bahçelerini sulayabileceklerdir.

9. Oteller ve Konaklama yerleri açık olacaktır.

10. 23 Mayıs Cumartesi ve 26 Mayıs Salı günü sebze/meyve toptancı halleri açık olacaktır.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri