Mersin’de Kedilere Mama Veren Öğretmen Darp Edildi ve Tehdit Edildi

Mersin’in Mezitli ilçesinde yaşayan müzik öğretmeni S.S., sokak kedilerine mama verdiği sırada tanımadığı bir kişi tarafından saldırıya uğradı. Saldırgan, 63 yaşındaki R. B., öğretmenin yüzüne ve vücuduna yumruk ve tekme attı. Öğretmen, yaralı halde hastaneye giderek darp raporu aldı ve saldırgandan şikayetçi oldu.

Ancak öğretmenin başı dertten kurtulmadı. Saldırgan, öğretmenin kendisini şikayet ettiğini öğrenince, bu sefer de öğretmeni telefonla arayarak tehdit ve taciz etmeye başladı. Öğretmen, saldırganın kendisine “Seni öldüreceğim, seninle uğraşacağım, seni mahvedeceğim” gibi sözler söylediğini belirtti.

Öğretmen, yaşadığı korku ve travmayı anlatarak, saldırgandan korunmak için yetkililerden yardım istedi. Ancak öğretmenin saldırgan hakkındaki suç duyurusu, savcılık tarafından “kovuşturmaya yer yoktur” kararı verilerek kapatıldı. Öğretmen, karara itiraz ettiğini ve adalet arayışını sürdüreceğini söyledi.

Öğretmenin darp edilmesi ve tehdit edilmesi, Mersin’de büyük tepki topladı. Öğretmenler, sendikalar, sivil toplum kuruluşları ve hayvan hakları savunucuları, öğretmene destek vererek, saldırganın cezalandırılmasını istedi. Öğretmenin çalıştığı okulda da öğrenciler ve meslektaşları, öğretmen için dayanışma eylemi düzenledi.

Öğretmenin avukatı, saldırganın öğretmeni darp ettiğine ve tehdit ettiğine dair delillerin olduğunu, ancak savcılığın bu delilleri göz ardı ettiğini iddia etti. Avukat, saldırganın öğretmeni rahatsız etmeye devam ettiğini, öğretmenin can güvenliğinin tehlikede olduğunu ve saldırganın tutuklanması gerektiğini vurguladı.

Mersin’de kedilere mama veren öğretmenin darp edilmesi ve tehdit edilmesi, hayvanlara şiddetin yanı sıra kadına şiddetin de bir örneği olarak görülüyor. Öğretmenin yaşadığı olay, hem hayvan hakları hem de kadın hakları konusunda toplumsal duyarlılığın artırılması gerektiğini gösteriyor.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İlgili Haberler
Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.