Meta, adını ilk olarak ticari marka haline getiren Meta adlı başka bir şirket tarafından dava ediliyor.

Facebook'un ana şirketi Meta, sosyal medya devinin 2021'de yeniden markalaşmasından yıllar önce, adını kullanan bir şirketten adını çalmakla suçlanıyor. Bu kez, META veya Meta olarak bilinen MetaX LLC olarak kayıtlı bir kurulum sanatı şirketi. is, suçlayan kişidir ve adı geri almak için ticari marka ihlali davası açmıştır.

Facebook, geçtiğimiz Ekim ayında şirket adını Meta olarak değiştirerek metaverse planlarına katıldı. Ancak görünüşe göre Mark Zuckerberg, ticari markanın zaten kullanımda olduğunu bilmiyor ya da umursamadı.

Sürükleyici kurulumları artırılmış ve sanal gerçeklik gibi teknolojileri kullanan ve Coachella gibi etkinliklerde yer alan MetaX LLC, bu hafta Facebook/ Meta'ya dava açtığını duyurdu.

MetaX LLC'nin davasında şirketin 2010 yılında kurulduğu ve 2016 yılında ticari marka başvurusunda bulunduğu belirtiliyor. Bu başvuru 2020'de kabul edildi. "28 Ekim 2021'de Facebook, kanımızı döktüğümüz META markamıza ve ismimize el koydu, on iki yıldan fazla bir süredir ter ve gözyaşı döküyor" diye yazıyor şirket.

MetaX, Facebook ile müzakere etmek için yaklaşık sekiz ay harcadığını, ancak boşuna olmadığını ve yasal işlem yapmaktan başka bir seçenek bırakmadığını söyledi. Dava, Facebook'un META'nın federal olarak tescilli ticari markalarını ve genel hukuk ticari marka haklarını ihlal ettiğini ve korkunç haksız rekabet eylemlerine karıştığını iddia ediyor. Ayrıca, işinin Facebook tarafından "ezildiğini" iddia ediyor.

Dava, Facebook'u yıllardır rahatsız eden birçok mahremiyet ve diğer skandalların, iki şirketin adı paylaşmasını imkansız hale getirdiğini söylüyor. Dosyada, "...tüketicilerin yanlışlıkla Meta'nın mal ve hizmetlerinin Facebook'tan kaynaklandığına ve Meta'nın ayrılmaz bir şekilde Facebook ile bağlantılı toksisite ile ilişkili olduğuna inanması muhtemeldir" deniyor.

MetaX ayrıca Facebook'un isim değişikliğinden önce şirketin varlığından haberdar olduğunu iddia ediyor. Kurucu Justin JB Bolognino, 2017'de kıdemli Facebook çalışanlarıyla e-posta alışverişinde bulunduğunu ve bunun "Meta'nın ürünleri ve hizmetleri hakkında daha fazla tartışmaya yol açarak, Facebook'un Meta'yı Facebook ile gelecekteki çalışmalar için işbirliği yapmasını istemesine yol açtığını" söyledi.

Dava, Facebook'un Bolognino'nun sosyal medya firması ile aynı isme sahip olmanın şirketine zarar verebileceği endişelerini dile getiren mektubuna verdiği yanıtın, her ikisinin de büyük ölçüde farklı mal ve hizmetler sunduğunu belirtmek olduğunu söylüyor.

MetaX, Meta'nın Meta adını kullanmasını engelleyecek bir emir istiyor. Ayrıca belirsiz miktarda maddi tazminat talep ediyor.

Hikaye çok tanıdık geliyorsa, bunun nedeni Meta'nın bu pozisyonda ilk kez bulunmamasıdır. Geçen yıl, dizüstü bilgisayarlar, aksesuarlar ve özelleştirilmiş donanımlar satan Meta PCs adlı bir Arizona firmasının Ağustos 2021'de Meta ticari markası için başvurduğunu duyduk. Zuckerberg'e, adı şirketten 20 milyon dolara satın alabileceğini söyledi, ancak Meta hiç görünmüyor. parayı teslim etti.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.