Minibüs şoförlerinden korsan nakliyata 'Hayır' eylemi

Iğdırlı minibüs şoförlerinden korsan nakliyata 'Hayır' eylemi

Iğdır'da, bir grup minibüsçü, korsan nakliyat yapan kişilerin önlenmesi için minibüslerinin üzerine uzanıp, aylam yaptı.

Merkez Karakuyu köyü 31 No'lu Taşıyıcılar Kooperatifinin Karakuyu- Iğdır Hattı'nda çalışan 8 minibüs şoförü, korsan nakliyat yapanlara tepkilerini dile getirmek için köy meydanında toplandı. Kontak kapatan minibüs şoförleri araçların üzerine çıkıp uzandı. 'Korsan nakliyat hırsız taşımacıdır' diyen minibüsçüler çalışamaz hale geldiklerini söyledi. 3 000 nüfus, 60 haneli Karakuyu köyü minibüsçüleri olarak tekrar tekrar jandarma emniyet ve CİMER'e şikayette bulunduklarını dile getiren Kooperatif Başkanı İsmail Hamitoğlu, Burada toplanmamızın nedeni, korsan ve kaçak çalışan araçlara karşı, yasal haklarımızı savunma, işimize, ekmeğimize sahip çıkma ve bu haklı taleplerimizin yetkililer ve ilgililerce göz önüne alınarak, gerekli denetleme ve uygulamaların hayata geçirilme talebidir. Son çare olarak araçlarımızı götürüp valiliğin önüne bırakmak kaldı. Vergi ve sigortaları ödeyemez duruma geldik. Biz durakta yolcu beklerken korsanlar trafik ekiplerinin gözü önünde harıl harıl çalışıyor. Allah'a reva mı bizler yasal olarak tüm yükümlülüklerimizi yerine getirirken korsanların bizi mağdur etmesine ne kadar sessiz kalınacak ifadelerini kullandı.

Korsan nakliyata son verilene kadar eylemlerin devam edeceğini vurgulayan minibüsçü Yusuf Çakmaz ise Şikayetlerimiz sonucu kısa süreli denetimler yapılıyor sonra her şey yine aynı. Jandarma trafik ile trafik polisinden kuralların uygulanmasını ve denetimlerin, doğru yer ve doğru saat dilimleri arasında, sık sık yapılarak; kaçak ve korsan olarak çalışan araçlara, yasal yaptırım ve cezaların uygulanmasını istiyoruz dedi.Korsanların minibüsçüleri mağdur ettiğini belirten köy halkından Hasan Çakmaz, korsan araç sahipleri ile minibüsçüler arasında bir tatsızlık çıkmasından endişe ettiklerini ve bu soruna bir an evvel bir çare bulunmasını istediklerini belirtti.(DHA)

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri
15 Nis 2024 2:18 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri