NASA, Ay için bir nükleer santral tasarlamak için üç sözleşme imzaladı

NASA ve Enerji Bakanlığı, Ay'da nükleer enerji sağlamak için bir fisyon yüzey güç sistemi konseptleri tasarlamak üzere üç şirket seçti. Kazanan yükleniciler arasında Lockheed Martin, Westinghouse ve X-Energy ile Intuitive Machines arasında bir ortak girişim olan IX yer alıyor. Her 12 aylık sözleşme yaklaşık 5 milyon dolar değerinde ve ay yüzeyinde en az 10 yıl dayanabilecek 40 kilowatt sınıfı bir fisyon güç sisteminin ön tasarımını gerektiriyor.

NASA'nın Uzay Teknolojisi Görev Müdürlüğü müdür yardımcısı Jim Reuter, "Bu erken tasarımları geliştirmek, diğer dünyalardaki uzun vadeli insan varlığımızı güçlendirmek için zemin hazırlamamıza yardımcı olacak" dedi.

NASA, birinci aşama ödüllerinin onlara tam uçuş sertifikalı bir güç sisteminin ortak geliştirilmesine yol açabilecek kritik bilgiler sağlayacağını söyledi. Bize söylenene göre, bir konsept on yılın sonunda Ay'da test edilmek üzere fırlatılmaya hazır olabilir.

Uzay ajansı , 2018'de taşınabilir bir nükleer reaktör güç sistemi gösterdi, ancak bu cihaz yalnızca 10 kilovat elektrik gücü üretebiliyordu. Kabaca bir kağıt havlu rulosu boyutunda olan katı, dökme bir uranyum-235 reaktör çekirdeği kullandı.

Geçen yıl, Savunma Bakanlığı, derin uzay keşif misyonları için kullanılabilecek nükleer tahrik teknolojileri önerilerini kabul etmeye başladı. Savunma Bakanlığı, mevcut güneş ve elektrik tabanlı tahrik sistemlerinin, Dünya'nın yörüngesinin ötesine geçecek yeni nesil uzay gemilerinde kullanım için yeterli olmadığını söyledi.

Uzak gelecekte uzay araştırmaları, kuantum mekaniği, elektromanyetik teori veya yerçekimi gibi son derece karmaşık kavramların daha derinden anlaşılmasını gerektirecektir.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri
15 Nis 2024 2:18 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri