Netflix, daha ucuz reklam destekli abonelikler için Microsoft ile ortak oluyor

Aylarca süren spekülasyonlardan sonra, Netflix kısa süre önce daha ucuz bir reklam destekli katman planlarını onayladı, ancak şirketin bu reklamları yayınlamaya yardımcı olması için bir ortağa ihtiyacı olacak. Bu hafta Microsoft'u seçtiğini duyurdu. Netflix'in rakiplerinin çoğu zaten reklam destekli üyelik seçeneklerine sahip.

Microsoft ve Netflix, Netflix'in yaklaşmakta olan daha ucuz reklam destekli katmanının reklamlarının hepsinin Microsoft'un reklam platformu aracılığıyla geleceğini duyurdu. Şirketlerin açıklamaları, Netflix'in reklam planlarını çevreleyen bir dizi söylentiyi sonlandırıyor.

Nisan ayında Netflix, 2022'de reklam destekli bir abonelik sunmayı planladığını doğruladı ve fikre karşı önceki açıklamaları tersine çevirdi. On yıldaki ilk abone kaybını gösteren ilk çeyrek mali raporu, şirket buna yanıt olarak personeli işten çıkardığı için kararı teşvik etmiş olabilir.

Önceki raporlar, Netflix'in reklam yayınlamak için Google veya NBCUniversal ile çalışabileceğini veya bu planları hızlandırmak için Roku'yu bile satın alabileceğini iddia ediyordu. Reklam destekli bir katmanın benimsenmesi, Netflix'i Hulu, HBO Max, Paramount Plus ve Peacock gibi rakiplerle aynı seviyeye getirecek ve Disney+ da bu yıl trendi benimsiyor.

Bu haftaki duyurular, Netflix'in reklam destekli katmanının nasıl görünebileceği, ne zaman başlayacağı veya ne kadara mal olacağı konusunda ayrıntıları açıklamıyor. Netflix şu anda ayda 10 dolardan başlıyor. HBO, reklamlarla benzer fiyatlandırmaya sahiptir ve Disney+, reklamlar olmadan 8 ABD dolarıdır. Netflix'in reklam destekli fiyatının, Hulu'nun 7 dolarlık reklam katmanı ve Paramount Plus'ın 5 dolarlık reklam katmanıyla rekabet etmesi gerekir.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.