1.991 Gösterim 4 Okunma Gazeteci Tahir Kavri (((Alo))) İhbar Hattı 24 Eyl 2019 10:50

Oğlunu HDP'den İstedi, TSK Bombardımanında Öldüğü Ortaya Çıktı

0 kişi bu haberi şu anda okuyor

Bu haberi sesli dinle

Sesli okumayı belirlenen oranda dinlerseniz haber gerçek okuma olarak sayılır ve kazanç koruma sisteminden geçerse yazar kazancına eklenir.

Gerekli Dinleme Yüzdesi: 80%
Dinlemeye hazır 0%
Oğlunu HDP'den İstedi, TSK Bombardımanında Öldüğü Ortaya Çıktı

Oğlunu HDP'den İstedi, TSK Bombardımanında Öldüğü Ortaya Çıktı

Bir grup ailenin HDP Diyarbakır İl binası önünde çocuklarının dağa "gönderildiğini" öne sürerek başlattığı oturma eylemi devam ediyor. Bazı bakanların HDP önüne giderek annelere desteğini duyurduğu eylemle ilgili kimi iddialar da sürüyor. Bu iddialardan biri de eyleme katılanlardan Mevlüde Üçdağ’ın oğlunun PKK'ye değil aslında IŞİD'e katıldığı yönünde. Eyleme katılan annelerden biri de İkram Gürtürk ise, oğlunun bir hava bombardımanı sonucu öldüğünü HDP'nin önünde öğrendi.

Jinnews'in haberine göre, 9 Eylül’den beri oturan Mevlüde Üçdağ ile ilgili de yeni bir iddia ortaya çıktı. Mevlüde Üçdağ’a ilişkin AKP meydaysında, “Diyarbakır’da oturan Mevlüde Üçdağ, beş yıldır haber alamadığı oğlu Ramazan (22) için 9 Eylül günü Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un ziyareti sırasında HDP önüne gelip eyleme katıldı” şeklinde bilgi geçiyor.

Üçdağ'ı çok iyi tanıdığını söyleyen fakat ismini vermek istemeyen bir vatandaş, oturma eylemine katılan kadının oğlunun IŞİD'e katıldığını ve her gün oğlu ile telefonda konuştuğunu iddia etti.

Üçdağ'ı gördüğünde şaşırdığını ifade eden aynı kişi, “Mevlüde’nin oğlu İmam Hatip Lisesi’ne gidiyordu.  Çocuk gitmek istemediği için babası ile sürekli tartışıyordu. Çocuğun sonradan DAİŞ’e katıldığını söylediler. Ayrıca DAİŞ’e gittiğinden beri de oğlu ile her gün telefonda konuştuğunu da biliyorum. Mevlüde’nin oğlu dağa gitmemiş. Mevlüde ve AKP’liler görüşmüş ve iş sözü almış. Bunun üzerine gidip HDP önünde oturmuştur” dedi. 

"HDP önünde oturma eylemi yapan annelerden birinin çocuğunun hava harekatında öldüğü ortaya çıktı"

Eyleme katılan annelerden biri de İkram Gürtürk.

Tarafsız Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, Anne Gürtürk; 17 yaşındaki oğlu Musa Gürtürk'ten 2014 yılından beri haber alamadığını söylüyordu.

Tarafsız Haber Ajansı'nın haberine göre, anne Gürtürk’e kötü haber HDP İl binası önünde eylemde olduğu sırada verildi. Musa Gürtürk’ün, 10 Eylül 2019’da Diyarbakır’ın Dicle İlçesindeki Görese Dağı’na düzenlenen hava harekâtında öldürülen iki PKK'liden biri olduğu ortaya çıktı.

PKK de Göktürk’ün Dicle kırsalında öldürüldüğünü duyurdu ve açık kimlik bilgilerini yayımladı. DNA testinin ardından Musa Gürtürk’ün cenazesi aileye teslim edildi. (Nerinaazad)

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak gelişmelerden haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapmak için giriş yapmalısınız.

Aynı konudan

Benzer Haberler

Bu haberin konusuna göre seçilen diğer içerikler de ilginizi çekebilir.

Tümünü görüntüle