O BELEDİYE SAĞLIĞI GÖZARDI EDİYOR !

Bursa Karacabey Yeniköy Boğaz piknik alanı içerisinden gelen habere göre İnsanlar Covid19 ile ilgili olarak aldırış etmeden sosyal mesafeye uymadan pikniklerini yapmaya devam etmekteler.

Sorun ise alanda piknik yapma serbest olsada gecelemek ve kamp yapmanın yasak olmasıdır.

Konu ile ilgili olarak gelen fotoğraf ve videolarda açıkça belirtilen tabelalar olsada ne belediye görevlileri tarafından ne de piknik alanı yönetimi altından herhangi bir önlem alınmamış olduğu göze çarpmaktadır.

Konu ile ilgili olarak Batuhan bey şunları söyledi:

‘Konaklamak ve çadır kurmanın yasak olduğu bir bölgede 500 kişiden fazla insan iç içe toplanmıştır ve sosyal mesafenin 0 olduğu ve maske kullanımının olmadığı ateş yakılması yasak da yasak olan Bursa Karacabey Yeniköy Boğaz piknik alanından yazıyorum 2 gündür ne jandarma ne zabıta Allah’ın kulu ilgilenmiyor ve Ve buna göz yumuluyor, Her Bayram aynı sıkıntıyı çekiyoruz’ dedi.

Konu ile ilgili olarak zabıtalarada durumu belirttiğini söyleyen Batuhan Bey konu ile ilgili olarak zabıtalardanda ilgili durumu göremediğini ve zabıtalardan olumsuz yanıt aldığını belirtti.

HALKIN SAĞLIĞI İLE OYNANIYOR !

Söz konusu durumda olan Bursa Karacabey Yeniköy Boğaz piknik alanı içerisinde kokununda olduğu çöplük kokularıda gelen bilgiler arasında yer almaktadır.

Her ne kadar Covid19 sürecinde ülkemizde normalleşme sürecine gidilse de Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin belirtilen alanda yeterli önlemi almamış olmaması ve halka gereken değeri göstermemiş olmaması sebebi ile aslında halkın sağlığı ile oynandığını açıkça belirtilmektedir.

Sağlık açısından zor günler yaşanan süreçte gelen fotoğraflarda da görüldüğü üzere kamp ve piknik alanında herhangi bir sosyal mesafe durumu söz konusu değil.

Konu ile ilgili olarak yine insan sağlığına önce belediyelerin sahip çıkması gerekir iken zabıtaların ve görevlilerin bu derece yanlış tutum sergilemesi merak ile beklenilmektedir.

Bursa Karacabey Yeniköy Boğaz piknik alanı içerisinde fotoğraflı bir şekilde 6831 Sayılı  Kanuna göre Ormanlık alanda Gecelemek ve Kamp yapmak yasaktır’ yazılı tabela yazmaktadır ancak bu durumda gelen halk ve görevliler gözardı etmiş durumdalar.

 

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında