Ogün Samast Hakkındaki Yeni İddianame: 12 Yıla Kadar Hapis İsteniyor

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in katili Ogün Samast hakkında yeni bir iddianame hazırladı. Samast'a "silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" suçundan 7 yıl 6 aydan 12 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Ogün Samast, geçtiğimiz günlerde tahliye edilmişti ancak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, yeni delillerle Samast hakkında dava açtı. İddianamede, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in ailesi olan Arat, Delal, Hasrof, Rahil Dink ve Sera Dink Nazarıan'ın müşteki olarak yer aldığı belirtiliyor. Ayrıca, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin suç duyurusunda bulunduğu ifade ediliyor.

İddianamede, daha önceki davada Yasin Hayal'in "suç örgütü yöneticisi olmak", Erhan Tuncel ve Ogün Samast'ın ise "suç örgütü üyesi olmak" suçlarından ceza aldığı hatırlatılıyor. Samast'ın 2014 yılında savcılıkta verdiği ifadesine de yer verilen iddianame, Samast'ın suikast öncesinde yaşananları anlatmasına odaklanıyor. Samast'ın ifadesine göre, Yasin Hayal'in önce Erhan Tuncel'in evine götürdüğü, orada yapılan konuşmada ise suikastın planlandığına dair bilgiler bulunuyor.

Öte yandan, iddianamede Ogün Samast'ın "FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi olduğuna ilişkin somut delil elde edilemediği" ifade ediliyor. Ancak, Samast hakkında ele geçirilen delillerin, örgütün yönetici ve üyeleriyle belli bir irtibatının olduğunu ortaya koyduğu belirtiliyor. Bu irtibatla Samast'ın, Tuncay Uzundal, Zeynel Abidin Yavuz, Erhan Tuncel, Yasin Hayal, Ersin Yolcu ve Ahmet İskender gibi örgüt mensuplarıyla işbirliği içinde olduğu ifade ediliyor.

Ogün Samast'ın "Suça sürüklenen çocuk" olarak yer aldığı iddianamede, Samast'a "silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte silahlı terör örgütü adına suç işlemek" suçundan 7 yıl 6 aydan 12 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. İddianame, incelenmek üzere İstanbul 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmiştir.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İlgili Haberler
Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.