Pençe Kilit Harekat bölgesinde EYP patlaması sonucu 2 asker şehit oldu.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Irak'ın kuzeyinde teröristlere karşı operasyonlarını aralıksız sürdürerek, Pençe Kilit harekat bölgesindeki faaliyetlerine devam ederken, maalesef Pençe Kilit harekat bölgesinden üzücü bir haber geldi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı'nda meydana gelen acı olayda, Piyade Uzman Çavuş Halil Şahin ve Piyade Uzman Çavuş Cem Ahmet Kaya'nın şehit düşmeleri, yürekleri dağladı. Bu acı haber, şehitlerin memleketlerine ulaşırken, Mersin'in Erdemli ilçesinde ve Konya'nın Meram ilçesinde duygusal anlar yaşandı.

İKİ ASKER ŞEHİT OLDU

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Irak'ın kuzeyinde teröristlere yönelik operasyonları devam ederken, Pençe Kilit harekat bölgesinde askeri araçların geçişi sırasında teröristler tarafından yerleştirilen bir El Yapımı Patlayıcı'nın (EYP) patlaması sonucunda acı bir olay yaşandı. Milli Savunma Bakanlığı, Piyade Uzman Çavuşlar Halil Şahin ve Cem Ahmet Kaya'nın bu olayda şehit olduğunu açıkladı.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde 11 Haziran 2023 tarihinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından yerleştirilen el yapımı patlayıcının (EYP) infilak etmesi sonucu Piyade Uzman Çavuş Cem Ahmet Kaya ve Piyade Uzman Çavuş Halil Şahin'in yaralandığını bildirdi. Yaralanan kahraman silah arkadaşlarımız, hemen hastaneye sevk edildi, ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen maalesef kurtarılamayarak şehit düştüler. Bu olay bizi derin bir acı ve üzüntüye boğmaktadır. Aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır diliyoruz.

MERSİN'E VE KONYA'YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Şehitlerden Halil Şahin'in acı haberi, Mersin'in Erdemli ilçesine ulaştı. Erdemli Kaymakamı Aydın Tetikoğlu ve Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, jandarma yetkilileri ve sağlık ekipleriyle birlikte şehidin eşi Deniz ve annesi Sultan Şahin'e acı haberi iletti. Evli ve 2 çocuk babası olan şehidin evinin bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldı. Şehidin naaşı, yarın düzenlenecek törenle son yolculuğuna uğurlanacak.

Diğer şehit Cem Ahmet Kaya'nın ise acı haberi Konya'nın merkez Meram ilçesinde bulunan ailesine yetkililer tarafından iletilmiştir. Haberin ardından şehit evinin önüne Türk bayrağı asılmıştır. Cem Ahmet Kaya, 32 yaşında ve bekar olarak bilinmektedir. Detaylı bilgiler ve cenaze töreni için ilgili yetkililer tarafından ayrıca bilgilendirme yapılacaktır.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İlgili Haberler
Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.