Ramazan Pişkin'i öldüren Erkan Baykut'un savcılık ifadesi ortaya çıktı

İstanbul Fatih’te çay ocağı işleten Ramazan Pişkin, bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayet zanlısı Erkan Baykut, polis tarafından yakalandı ve tutuklandı. Baykut, savcılık ifadesinde Pişkin’i, kendisine cinsel istismarda bulunduğunu iddia ettiği Afgan uyruklu bir kişiye benzettiğini ve yaralamak amacıyla saldırdığını söyledi.

Olay, 31 Ocak 2024 Pazar günü saat 13.50 sıralarında Cerrahpaşa Mahallesi Kocamustafapaşa Caddesi’nde meydana geldi. Sosyal medyada “Diyarbakırlı Ramazan Hoca” olarak tanınan Ramazan Pişkin, işlettiği çay ocağında Erkan Baykut adlı bir kişi tarafından göğsünden 3 kez bıçaklandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, Pişkin’i hastaneye kaldırdı. Ancak Pişkin, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Polis ekipleri, cinayetin ardından kaçan zanlının yakalanması için çalışma başlattı. Güvenlik kameralarını inceleyen ekipler, zanlının Aksaray’a kadar yürüdüğünü, oradan otobüse bindiğini ve Piyalepaşa’da indiğini belirledi. Zanlının Beyoğlu İstiklal Mahallesi’ndeki bir eve girdiğini tespit eden ekipler, operasyon düzenleyerek Baykut’u gözaltına aldı. Baykut’un evinde yapılan aramada, cinayette kullandığı bıçak ve kanlı giysiler ele geçirildi.

Emniyetteki sorgusunda 9 ayrı suçtan kaydı olduğu ortaya çıkan Baykut, savcılığa sevk edildi. Savcılık ifadesinde Baykut, şunları anlattı:

  • “Babamın Fatih’te bir dükkanı var. Ben de orada çalışıyorum. Ramazan Pişkin’i tanımıyorum. Ben onu Afgan uyruklu Saboor Muradı diye birine benzetiyordum. Saboor Muradı, babamın yanında çalışan biriydi. Bana uyuşturucu veriyor ve cinsel istismarda bulunuyordu. Bu durumu aileme anlattım ama şikayetçi olmadım. Saboor Muradı sürekli rüyama giriyordu. Olay günü de Ramazan Pişkin’in Saboor Muradı olduğunu düşünerek onu yaralamak için çay ocağına gittim. Önce taş attım, sonra bıçakladım. Öldürmek istemedim. Pişmanım.”

Baykut, savcılık ifadesinin ardından tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Hakimlik, Baykut’un tutuklanmasına karar verdi.

Ramazan Pişkin’in ise Diyarbakır’da yaşadığı dönemde Ulu Cami’nin avlusunda yaptığı dini ve siyasi konuşmalarla tanındığı, akıl sağlığı sorunları nedeniyle tedavi gördüğü, 3 yıl önce İstanbul’a gelerek çay ocağı açtığı öğrenildi. Pişkin’in sosyal medyada da dini içerikli videolar paylaştığı ve bazı tehditler aldığı belirtildi.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İlgili Haberler
Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.