Rusya, Apple'ın Facebook rakibini App Store'dan kaldırmasının ardından açıklama istiyor

Apple, Rusya'nın Facebook rakibi VKontakte'yi küresel olarak App Store'dan kaldırdı ve bu, İngiltere'nin yeni yaptırımlarının tetiklediği bir hamle. Rusya'nın en büyük ikinci internet şirketi olan VK'nın mağazadan düşürdüğü birkaç uygulamasından biri ve ülke bir açıklama talep ediyor.

VK, web sitesinde Mail.ru, VK Music ve Youla ilanlarını içeren uygulamalarının Apple tarafından engellendiğini ancak zaten yüklü olan cihazlarda çalışmaya devam ettiğini söyledi. Ancak, "bildirimler ve ödemelerle ilgili zorluklar" olabileceği konusunda uyardı.

VK, "Son aylarda, ana ürünlerimizde, uygulamaların uzun süre alakalı kalmasını sağlayacak önemli güncellemeler uygulandı" dedi. "Uzmanlarımız, kullanıcı deneyimini korumak ve geliştirmeye devam etmek için ellerinden gelenin en iyisini yapıyor." Şirket, sosyal ağlarının aylık 75 milyon kullanıcısına uygulamadan sitenin mobil veya masaüstü sürümüne geçiş yapmasını tavsiye ediyor. VK uygulamaları hala Google Play Store'da mevcuttur.

Apple, kaldırma nedenini, "Bu uygulamalar, çoğunluğun sahibi olduğu veya çoğunluğunun kontrolündeki geliştiriciler tarafından, Birleşik Krallık hükümeti tarafından onaylanmış bir veya daha fazla tarafça dağıtılıyor" yazan bir açıklamada doğruladı.

"Apple, bu yaptırımlara uymak için bu uygulamalarla ilişkili geliştirici hesaplarını sonlandırdı ve uygulamalar, konumları ne olursa olsun hiçbir App Store'dan indirilemez. Bu uygulamaları daha önce indirmiş olan kullanıcılar bunları kullanmaya devam edebilir."

Diğer birçok ABD teknoloji şirketi gibi, Apple da bu yılın başlarında Ukrayna'nın işgalinin ardından Rusya'daki tüm ürün satışlarını durdurdu . Ancak, ülkenin App Store'a erişmesine izin vermeye devam ediyor. Rusya'nın Ukrayna'nın bazı bölgelerinde düzenlediği sahte referandumların ardından getirilen yeni yaptırımlar, aralarında VK'nın yarısından azına sahip olan devlet bağlantılı Gazprombank ve Sberbank bankalarının liderliğinin 39 üyesini içeriyor.

Devlete ait haber ajansı TASS, VK'nın oyun bölümünü Salı günü Cayman Adaları merkezli işadamı Alexander Chachava'ya 642 milyon dolara sattığını bildirdi.

Rusya'nın iletişim düzenleyicisi Roskomnadzor, Apple'ın eylemlerinin milyonlarca Rus'u VK uygulamalarına erişimden mahrum bıraktığını söyledi ve kararını açıklamasını istedi.

https://www.instagram.com/p/BXyV-HiF-pR/?utm_source=ig_embed&ig_rid=9167df8e-fa09-423a-b2b4-2d04c5ac832f

VKontakte'nin kurucuları Pavel ve Nikolai Durov kardeşler, aynı zamanda Putin hükümetiyle yıllarca çatışan şifreli mesajlaşma uygulaması Telegram'ın da kurucuları. The Reg'e göre Pavel Durov (yukarıda), Ukraynalı protestocu verilerini vermeyi veya Rus muhalefet lideri Alexei Navalny'nin VK sayfasını engellemeyi reddettikten sonra VK ve Rusya'dan ayrıldı.

Rusya, geçen hafta SpaceX'in Starlink sistemine karşı örtülü bir tehditte bulundu ve Ukrayna ihtilafına karışmasının uyduları meşru bir hedef haline getirebileceği konusunda uyardı.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.