Rusya'nın roketatar taşıyan robot ninja köpeği muhtemelen Alibaba'dan satın alındı

Rusya, sırtında tanksavar roketatar taşıyan robot köpeğini tanıttı. Böyle bir yaratımın pek çok korkutucu, Kara Ayna tarzı imaları olsa da, Alibaba'dan satın alınabilen 2.700 dolarlık bir makineden biraz daha fazlası gibi görünüyor, bir RPG taşıyor, çok iyi ateşleyemeyebilir (veya hiç) ve gibi giyinmiş gibi görünüyor. bir köpek-ninja, nedense.

Başkan Vladimir Putin, Moskova'nın hemen dışındaki Kubinka'daki Patriot Park'ta 22 Ağustos'a kadar sürecek olan Rusya'nın "Ordu 2022" silah fuarının açılışını yaptı. Gösterilen birçok askeri silah, araç ve diğer aksesuarlar arasında, sırtında bir RPG-26 taşıması ve bir ninja-yoroi giymiş olması dışında Boston Dynamics'in ünlü Spot'una benzeyen köpek benzeri dört ayaklı bir robot olan M-81 vardı.

Rus haber ajansı RIA Novosti, M-81'in fuarda sağa sola savrulduğu ve bir kitle imha silahı taşımasaydı oldukça sevimli olurdu bir videosunu yayınladı.

Yaratıcılar, "Bu, hedeflenen atış ve silah taşıma yeteneğine sahip M-81 robot sisteminin bir örneğidir ve sivil amaçlar için acil bölgede keşif, moloz geçişi ve ilaç teslimi için kullanılabilir." Dedi.

Açıklama kulağa biraz endişe verici gelse de, Drive biraz araştırma yaptı ve köpeğin şüpheli bir şekilde Unitree Robotic'in Çin pazarı Alibaba'dan 2.700 $ gibi düşük bir fiyata satılan UnitreeYushuTechnologyDog'a benzediğini buldu. Bu muhtemelen neden küçük bir ninja gibi giyindiğini açıklıyor: düşmanları korkutmak/kafalarını karıştırmak ya da onları sahte bir güvenlik duygusuyla uyutmak yerine kökenlerini gizlemek. Karşılaştırma için Spot'un maliyeti yaklaşık 75.000 dolar.

Bunun gerçekten Unitree'nin modellerinden biri olduğunu ve kesinlikle öyle göründüğünü varsayarsak, bu, köpeğin Rus üretici tarafından gösterilip gösterilmediği anlamına gelir -onların ötesinde sırtına bir roketatar tokatlamak- ve kesinlikle bir yerde kullanılmak üzere tasarlanmamıştır. askeri senaryo. Bu şeyin, ninja kıyafeti ile bile, bir savaş bölgesinde uzun süre dayanması pek mümkün değil.

Bir de robotun silahı ne kadar iyi kullandığı sorusu var. RPG-26 tanksavar roketatarını taşıyabilir, ancak nispeten hafif geri tepmesine rağmen nişan alıp alamayacağı veya ateşleme şokuna dayanıp dayanamayacağı başka bir konudur.

Görünüşe göre Unitree'nin robot köpekleri bu tür şeyler için popüler. Rusya doğumlu mucit Alexander Atamanov, geçen ay sırtına bağlı bir hafif makineli tüfekle birini göstermişti.

Başka bir robot köpek daha vardı , bu Ghost Robotics'ten, Özel Amaçlı İnsansız Tüfek veya SPUR taşıyan, ABD Ordusu Derneği'nin geçen Ekim'de Washington DC'deki ana yıllık toplantısında sergileniyordu. Bu makine (yukarıda) ninja köpeğinden çok daha korkutucu görünüyordu.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler
17 Mar 2024 6:38 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri
15 Mar 2024 22:11 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri
14 Mar 2024 11:51 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri