Şahinbey Belediye Başkanı'ndan pazar denetimi

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde, asgari ücret zammı sonrası fahiş fiyat artışlarına karşı belediye tarafından denetimler gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, denetim sırasında bir pazarcıya, 100 liraya aldığı kestaneyi 180 liraya satması nedeniyle tepki gösterdi.

Tahmazoğlu, pazar tezgahlarında dolaşarak esnafın ürünlerini inceledi. Bir pazarcıdan kestane alan Tahmazoğlu, fiyatı öğrenince tepki gösterdi. Tahmazoğlu, "100 liraya aldığın kestaneyi 180 liraya satamazsın. Bunu burada sattırmam" dedi.

Pazarcı, Tahmazoğlu'na, "Alış faturam yok" demesi üzerine Tahmazoğlu, "Alış faturan yoksa satamazsın. Bu şekilde fahiş fiyat artışlarına izin vermeyeceğiz" dedi.

Tahmazoğlu, denetimde ayrıca, fiyat etiketi olmayan ürünler satan ve tezgahlarını düzensiz şekilde bulunduran esnaflara da cezai işlem uyguladı.

Fahiş fiyat artışları tepki çekiyor

Asgari ücret zammı sonrası fahiş fiyat artışları, vatandaşların tepkisini çekiyor. Vatandaşlar, market ve pazarlarda artan fiyatlar nedeniyle zor durumda kaldıklarını belirtiyor.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun pazar denetimi, fahiş fiyat artışlarına karşı belediyelerin aldığı önlemler kapsamında değerlendiriliyor. Tahmazoğlu'nun tepkisi, esnafın fahiş fiyat artışlarından kaçınması için etkili olabilir.

Fahiş fiyat artışlarının nedenleri

Fahiş fiyat artışlarının nedenleri arasında, döviz kurundaki yükseliş, enerji fiyatlarındaki artış, küresel tedarik zincirindeki sorunlar ve arz talep dengesizliği gibi faktörler yer alıyor.

Hükümet, fahiş fiyat artışlarını önlemek için çeşitli önlemler alıyor. Bu önlemler arasında, stokçulukla mücadele, denetimlerin artırılması ve fiyat istikrarının sağlanması yer alıyor.

Ancak, fahiş fiyat artışlarının önüne geçmek için alınan önlemlerin yeterli olup olmadığı tartışılıyor. Vatandaşlar, fahiş fiyat artışlarının devam etmesi halinde, protesto eylemlerine başlayabileceklerini belirtiyor.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İlgili Haberler
Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.