Şişli Belediyesi, Yeşilçam’ın unutulmaz ismi Fatma Girik’i anma töreniyle andı

Şişli Belediyesi, 24 Ocak 2022’de hayatını kaybeden Yeşilçam’ın efsanevi oyuncusu Fatma Girik’in vefatının 2’nci yılında anma töreni düzenledi. Anma törenine, sanatçının yakınları, dostları, meslektaşları ve sevenleri katıldı.

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin’in ev sahipliğinde gerçekleşen anma programı, Şişli’de bulunan Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde yapıldı. Program, Fatma Girik’in kariyeri boyunca 200’den fazla filmde rol aldığı Yeşilçam döneminden yaklaşık 20 sinema filminden kesitlerle oluşturulan bir kolajın izlenmesiyle başladı.

Kolajın ardından, sanatçının hayatını ve anılarını paylaşmak üzere sahneye çıkan konuşmacılar, duygu dolu anlar yaşadı. Fatma Girik’in yardımcılığını yapmış olan Cemile Tan, konuşması sırasında gözyaşlarına hakim olamadı. Tan, “Fatma Girik, Yeşilçam’ın en büyük yıldızlarından biriydi. Onunla çalışmak bir ayrıcalıktı. Bana çok şey öğretti. Onu çok seviyorum ve çok özlüyorum” dedi.

Törene ev sahipliği yapan Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin ise, Fatma Girik’in hem sinema sektörüne hem de Şişli’ye çok değer kattığını belirtti. Keskin, “Fatma Girik, birçok yönüyle Şişli’ye çok değer katmış bir arkadaşımız. Aynı zamanda sinema sektörünün önemli bir aktristi. Fatma Girik anlatılmaz. Birlikte yaşadığımız çok güzel anılarımız var. Ben de dahil olmak üzere Fatma hanım kadar toplumcu belediyeciliği öne çıkaran, kaprisi olmayan, insanlara eşit değer veren bir belediye başkanı Şişli’den geldi geçti. Onun bıraktığı toplumcu belediyecilik açısından çok önemli eserler var. Bizi ilgilendiren o tarafı. Biz de onun bıraktığı yerden o bayrağı biraz daha yükseklere taşımaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Fatma Girik’in yeğeni ve aynı zamanda manevi kızı olan Fatma Ahu Turanlı da, sanatçının yokluğuna alışamadığını söyledi. Turanlı, “Anneyi kaybetmek özlemlerin en ağırıymış meğerse. Tek söyleyebileceğim şu hayatta onunla birlikte geçirdiğim her anı, her dakikayı özlüyorum. İyi ki Fatma Girik’in büyüttüğü ve yetiştirdiği bir evlat olmuşum. Bana kazandırdıkları için her zaman ona sonsuz bir minnet borçluyum. Yokluğuna alışamadım onu çok özlüyorum” ifadelerini kullandı.

“Bu Devrin Kadını” filminin yönetmeni Ümit Efekan ise, çocukluğundan bu yana tanıdığını belirttiği Fatma Girik’ten bahsederken, onun toplumsal filmlerin bir numaralı oyuncusu olduğunu vurguladı. Efekan, “Bana bir film çek. Öyle bir film olsun ki toplumda yeri olsun yapacağım şeyin. Toplumsal filmlerde bir ismim olsun bu konuda. O toplumsal filmlerin, Anadolu filmlerinin bir numaralı oyuncusu. Burada gördüğünüz filmler bir büyük sanatçıyı anlatıyor. Ben de ona bir gün dedim ki, sana bir hikaye buldum. Nedir dedi. Bu Devrin Kadını. Sarıldı, bir tek şey söyledi. Filmin ismi bile yeter dedi” şeklinde konuştu.

Anma törenine, kişisel sebeplerden ötürü katılamayan Ali Tutal, Zafer Algöz, Meltem Cumbul, Tuba Büyüküstün gibi isimlerin de video mesajları gösterildi. Sanatçıların Fatma Girik’e olan sevgi ve saygılarını dile getirdikleri videolar, salonda duygusal anlar yaşattı.

Konuşmaların ardından, Fatma Girik’in Tarık Akan ile birlikte rol aldığı Memduh Ün tarafından yönetilen 1974 yapımı Kaçak filmi izlendi. Film, sanatçının Yeşilçam’daki başarılı performansını bir kez daha gözler önüne serdi.

Şişli Belediyesi, Yeşilçam’ın efsanevi oyuncusu Fatma Girik’i anma töreniyle andı. Tören, sanatçının yakınları, dostları, meslektaşları ve sevenlerinin katılımıyla gerçekleşti. Törende, Fatma Girik’in hayatı ve anıları paylaşıldı. Sanatçının kariyeri boyunca rol aldığı filmlerden kesitler izlendi. Törenin sonunda, sanatçının Kaçak filmi gösterildi.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İlgili Haberler
Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.