Tahir Kavri'den selamlar… Iğdır Siyaseti

Tahir Kavri'den selamlar… Iğdır Siyaseti

Iğdırlı ne ister diye ilk yazıma başlamak istiyorum.

Tahir Kavri bağlamlı yazılar yazmakla birlikte, Iğdır özelinde de konuları değerlendirme gereği duyacağım.

Iğdırlı ne ister siyasetçiden? Gördüğüm kadarıyla Iğdır siyasetçisinden  her zaman şahsi konularda taleplerde bulunur.

Ben geneli kapsayan bir isteği Iğdırlılardan görmedim. Vekili bulur ondan şahsi bir şeyler ister, şunu bulur şundan ister. Alamadığı zaman da eleştirir. İyi de arkadaş, sen seçtiğin vekili eleştirmekte ne kadar haklısın?

Sen seçtiğin vekilin yüzüne “ağasın paşasın” demektesin arkasına eleştirmektesin. Kabul etmek gerekmektedir ki, Iğdır vekilleri Sayın CUMHURBAŞKANI´mızın ismi ile seçilmişlerdir.

Ancak Iğdırlı vekilini Nurettin Aras, Yaşar Karadağ ile çalışmaya sevk etmede başarısız oldu. Bu tepeden aşağıya kadar aynıdır.

Mesela İl Başkanı Sayın Ahmet Tutulmaz, iyi bir insandır. Ancak şehrin insanı onu pasif bulur. Siyasetin kodlarına vakıf değil diye bilir. Bence Ahmet Tutulmaz Bey en ideal il Başkanı… Bu algıları yaymak gerekirse, bunu başarısız vekillere kadar götürebiliriz.

Aralık İlçede halkın bilmediği gelişmeler yaşanıyormu? Şimdi burada buna değinmek istemiyorum. İlçe başkanı Hüseyin Şeylan'ın başarılı olmadığını herkes bilmekte.

MERKEZ İLÇE şekillenmesi olması olmalımı?

Iğdır'da çok yakın bir zamanda siyasi anlamda değişimler yaşanacak. Bu kaçınılmaz. Eski partililerden bir ekip siyasi hayata dahil edilecekleri gibi, yeni isimlerinde siyasi hayata dahil edilmeleri yakın bir gerçek.

Bir çok  isimlerin AK PARTİ´nin yeni döneminde yeni kan olarak sahneye dahil olabilirler… Bunlar arasında çok önemli müdürlerin olduğu bir hakikat… Hatta şehirde görev ifa eden birkaç Avukat hakkında da araştırmalar mevcuttur. Partiye davetleri yapılacak…

ANKARA´ya kadar uzanan eleştirilere kulak vermeli. Aksi takdirde telafisi olmayan zararlar AK PARTİ´yi zora sokacaktır.Kendi etrafını saran ve kendisini kandırmakta olan insanlara mesafe koymakta gecikmektedir.

Iğdır için fikirler projeler üretip onun takibini yapmak zorundayız. Kendi şahsi taleplerimizi askıya almanın zamanı ise geldi…

Bir diğer yazıda buluşmak ümidiyle Tahir Kavri'den selamlar…

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri