Tesla, süper bilgisayar ticari sırlarını çaldığı iddiasıyla eski çalışanına dava açtı

Teknoloji endüstrisinde çok tanıdık bir senaryo haline gelen bu durumda, bir çalışan bir şirketten ticari sırları çalmakla suçlanıyor. Bu durumda Tesla, eski bir mühendisin süper bilgisayar platformuyla ilgili bilgileri çaldığını iddia ediyor.

Bloomberg , Tesla'nın, Project Dojo adlı kendi süper bilgisayarı için soğutma sistemlerinin tasarımına yardımcı olması için Ocak ayında ısı mühendisi Alexander Yatskov'u işe aldığını bildirdi . Kendi kendini süren AI yazılımını eğitmek için kullanılan, şirketin araçlarından toplanan çok miktarda veriyi işlemek için tasarlanmıştır.

San Jose'deki ABD Bölge Mahkemesi'ndeki bir dosyaya göre, Yatskov Tesla cihazlarından kişisel cihazlarına gizli bilgiler indirdiğini kabul etti. 6 Nisan'dan itibaren idari izne çıkarıldı ve Tesla'nın çalınan bilgileri alabilmesi için cihazları teslim etmesi söylendi. İddiaya göre, eylemlerini örtbas etmek için "bir teklif mektubu gibi yalnızca zararsız Tesla bilgilerine erişmiş gibi görünecek" bir sahte dizüstü bilgisayar verdi.

Yatskov 2 Mayıs'ta istifa etti ve çalınan bilgileri iade etmeyi reddetti. Bloomberg'e davadan haberi olmadığını söyledi.

Tesla ayrıca, Yatskov'un uzmanlığı ve iş tecrübesi hakkında özgeçmişinde yalan söylediğini ve şirketin tüm mühendislerine ticari sırlarını korumak için imzaladığı bir gizlilik anlaşmasını ihlal ettiğini iddia ediyor. Ayrıca, kişisel e-posta adresinden iş e-postasına gizli Tesla bilgileri içeren e-postalar göndermekle suçlanıyor.

Tesla, Yatskov'a tazminat ve emsal niteliğinde tazminat davası açıyor. Şirket ayrıca, Yatskov'u gizli verileri iade etmeye zorlayan bir mahkeme emri istiyor.

Tesla daha önce Dojo'nun 1.8 EFLOPS'a (exaFLOPS) ulaşan 5.760 GPU ile paketlendiğini ve 10PB NVMe depolama ve 1,6 TB/s bağlantı ile donatıldığını açıklamıştı. Sistemin tamamlandığında TOP500 süper bilgisayar listesinde beşinci sırada yer alması bekleniyor.

Geçen hafta Apple'ın Cupertino mühendislerini rakip çip tasarımlarında kullanmak üzere kendi özel teknolojisini çalmaları için avladığı iddiasıyla Rivos'a dava açtığına dair haberler geldi. Uber , Opera , Motorola ve diğerleri, eski çalışanların ticari sırlarını çaldıkları iddiasıyla mahkemelerdeydi.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri