Texas, insanların biyometrik verilerini rızası olmadan ele geçirdiği iddiasıyla Google'a dava açtı

Texas, Google Fotoğraflar, Google Asistan ve Nest Hub Max gibi ürünleri kullanarak eyaletteki milyonlarca insanın biyometrik verilerini yasa dışı olarak topladığı iddiaları üzerine Google'a dava açtı.

Teksas Başsavcısı Ken Paxton, Google'ın, şirketlerin parmak izleri, sesler ve insanların "yüz geometrisi" kayıtları dahil olmak üzere biyometrik verileri toplamadan önce gelişmiş, bilgilendirilmiş onay almalarını gerektiren 2009 Teksas biyometrik yasasını ihlal ettiğini iddia eden davayı duyurdu.

Şikayet, Google'ın, bir fotoğraftaki bir yüzü tanımak için yüz özelliklerini tanımlayan ve o kişiyi (veya evcil hayvanı) içeren tüm resimleri veya videoları gruplandıran Google Fotoğraflar Yüz Gruplandırma özelliğini kullanıma sunduğu 2015 yılından bu yana bu yasayı ihlal ettiğini iddia ediyor. Dava, Google'ın şirketin ticari amaçlarına hizmet etmek için "sayısız" Teksaslıdan biyometrik veri topladığını söylüyor. "Aslında, eyalet genelinde, her gün Teksaslılar, Google tarafından kâr için sağılan, farkında olmadan nakit inekler haline geldi."

"Birçok Teksaslı, Google'ın hassas biyometrik bilgileri kaydederek ve analiz ederek Google Fotoğraflar'a güç verdiğini bilmiyor veya anlamıyor. Ancak daha da çarpıcı olanı, Yüz Gruplandırma işlemi aracılığıyla Google'ın Teksaslı kullanıcılar ve yabancılar hakkında hassas biyometrik verileri yakalayıp depolamasıdır. hem kullanıcılar hem de Google bu verileri makul olmayan bir süre boyunca saklar" diyor.

"Daha da rahatsız edici olan şey, anne doğum günü partisinin videosunu yüklediğinde, Google, park, restoran veya okul bahçesinde olaya karışmamış seyircilerin yüzleri de dahil olmak üzere, o videoda algılanan her yüz üzerinde yüz tanıma özelliğini çalıştırıyor."

Google'ın sözde yasa dışı biyometrik toplamanın bir başka örneği, Nest Hub Max özelliği Face Match'dir. Cihazı kimin kullandığını belirlemek ve içeriği belirli bir kişinin tercihlerine göre göstermek için yüz tanıma teknolojisini kullanır. Davaya göre, "Nest Hub Max'in kamerası modern bir Sauron'un Gözü olacak şekilde tasarlandı - sürekli izleyen ve tanıdığı bir yüzü tanımlamayı bekleyen." Yüz Gruplandırma'da olduğu gibi, çocuklar da dahil olmak üzere görüş alanına giren herkesin yüz geometrisinin onların rızası olmadan yakalandığı iddia ediliyor.

Ses yönü, Google Asistan'ı kullanan herhangi bir cihazla ilgilidir. Dava, bir konuşmacının Google'ın ses yazdırmasını kabul edip etmediğine bakılmaksızın, bu cihazların duydukları her sesi dinlediğini ve analiz ettiğini söylüyor.

Google, davaya PCMag'e gönderilen bir e-postayla yanıt verdi. "AG Paxton, nefes kesen başka bir davada ürünlerimizi bir kez daha yanlış nitelendiriyor. Örneğin, Google Fotoğraflar, eski fotoğrafları kolayca bulabilmeniz için benzer yüzleri gruplayarak insanların resimlerini düzenlemenize yardımcı oluyor. Tabii ki, bunu yalnızca siz ve siz görebilirsiniz. bir şirket sözcüsü, Google Fotoğraflar'daki fotoğrafları veya videoları reklam amacıyla kullanmayı tercih ederseniz bu özelliği kolayca kapatabiliriz" dedi.

"Aynı durum, kullanıcılara bilgilerini göstermek için Google Asistan'ın seslerini veya yüzlerini tanımasına izin verme seçeneği sunan, varsayılan olarak varsayılan özellikler olan Nest Hub Max'taki Voice Match ve Face Match için de geçerlidir. Kaydı doğrudan ayarlayacağız. mahkeme" diye eklediler.

Bu, Google'ın yasa dışı bir şekilde biyometrik veri topladığı iddialarıyla ilgili bir davayla ilk karşılaşması değil. Bu yılın başlarında şirket, Google Fotoğraflar Yüz Gruplandırma özelliği üzerinden Illinois eyaletiyle 100 milyon dolarlık bir anlaşmaya vardı.

Paxton kesinlikle büyük teknolojinin hayranı değil. Google'a karşı önceki antitröst davalarına ek olarak, geçmişte T-Mobile, Twitter ve Facebook'un peşine düştü.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.