Titanicten Kamera Arkası Fotoğraflarına Bakın

Yirmi beş yıl önce bugün, Titanic filmi ABD'de prömiyerini yaptı ve lüks yolcu gemisinin trajedisini kurgusal bir şekilde yeniden anlatmasıyla dünyayı hızla kasıp kavurdu. O zamanlar, 200 milyon dolarlık bir bütçeyle şimdiye kadar yapılmış en pahalı filmdi ve 1 milyar doları aşan hasılat yapan ve sonunda 2 milyar doların biraz üzerinde hasılat yapan ilk filmdi. Titanik'in yönetmeni James Cameron, 2010'da yaklaşık 2,8 milyar dolar hasılat yapan Avatar adlı filmiyle sonunda tahttan indirildi. Titanic, Leonardo DiCaprio ve Kate Winslet'i süperstarlığa fırlatmanın yanı sıra, En İyi Film ve En İyi Yönetmen de dahil olmak üzere 11 etkileyici Akademi Ödülü kazanacaktı.

Finansal başarısı ve Oscar değerlerinin yanı sıra Titanic, üretim açısından da tarihiydi. Terminatör 2: Kıyamet Günü gibi filmlerinde büyük özel efektlere olan sevgisiyle tanınan Cameron, izleyicilerine bir buzdağına çarptıktan sonra Titanik'teymiş gibi hissettirmek istedi. Bunu yapmak için mürettebat, geminin tam ölçekli bir modelini oluşturdu, dijital efektler ekledi ve hatta batarken kıç tarafını taklit ederek 0'dan 90 dereceye hızla yükselebilen menteşeli bir kıç güverte inşa etti.

Filmin yapımında ayrıca batan iç mekanları gösteren sahneler için kullanılan 17 milyon galonluk bir su deposu da vardı. Titanic'in piyasaya sürülmesinden sonra, Winslet'in su sahnelerini çekerken boğulacağını düşündüğü bildirildi.

Oyuncu kadrosu ve yapım ekibinden yüksek talepler alan sette mükemmeliyetçi biri olarak bilinen Cameron, Winslet ile yeniden bir araya gelmesini sağlayan yeni filmi Avatar: The Way of Water'ı tanıtmak için yakın zamanda Radio Times ile konuştu. Titanik hakkında düşünen yönetmen, "Sanırım Kate, yapımın ölçeği ve içindeki sorumluluğu nedeniyle Titanik'ten biraz travma geçirmiş olarak çıktı."

Winslet, geçenlerde Times'a verdiği demeçte Cameron'ın karşılaştığı baskı hakkında şunları söyledi: “O günlerde 'İşe yaramayabilir' demesine yer yoktu. İşe yaraması gerekiyordu. Bu dev film hakkında tüm o konuşmalar vardı, Titanik. Baskıyı hayal edemiyorum. Yaşlandıkça 'Bir hata yaptım' demeyi öğreniriz. Hepimiz bunda daha iyi oluyoruz, değil mi?”

Titanik'in çekimleri sırasında kullanılan batan geminin kopyası

Titanic için batan gemi setinin bir parçası

Cameron ve ekibi Titanik setinde

Cameron (solda) ve DiCaprio Titanik setinde

Cameron, Titanik'in okyanus sahnelerinden birini çekerken Winslet ile konuşuyor

Titanik setinde yüzen enkaz

DiCaprio ve Winslet Titanik'i çekiyor

Soldan sağa: Titanic'in çekimleri sırasında Winslet, DiCaprio ve Cameron

Winslet ve DiCaprio Titanic için sette

Cameron, Titanik için Leonardo DiCaprio'yu çekiyor.

Cameron Titanik setinde

Soldan sağa: Titanic setinde Winslet, DiCaprio ve Cameron

Cameron, oyuncular ve ekip üyeleriyle çevrili, Titanik için bir sahne çekiyor

Titanik setinde Cameron ve ekibi

Cameron, Titanic için bir sahnede DiCaprio ve Winslet'i yönetiyor.

Cameron (solda) Titanic'i çekerken

Cameron ve ekibi Titanik setinde

Cameron, Titanik setinde DiCaprio'yu yönetiyor.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler