Trendyol, Filistin Temalı Ürün İddialarını Yalanladı: "Asılsız İddialarla Karşı Karşıyayız"

Türkiye'nin önde gelen e-ticaret platformlarından biri olan Trendyol, Filistin temalı ürünlerin kasıtlı olarak yayından kaldırıldığı yönündeki iddiaları reddederek, "İddialar tamamen asılsızdır" açıklamasında bulundu.

Trendyol'un yazılı olarak yayımladığı açıklamada, platformlarındaki Filistin temalı ürünlerin kasıtlı olarak kaldırıldığı iddialarının gerçeği yansıtmadığı belirtildi. Açıklamada, "Platformumuzdaki Filistin temalı ürünlerin kasıtlı olarak yayından kaldırıldığı iddiaları tamamen asılsızdır. Mevcut ürünlere yönelik arama taleplerinin olağanın üzerinde bir hızda artması sonucunda söz konusu ürünler site-içi arama motorunda sistemsel incelemeye girmiş ve teknik ekiplerimizin müdahalesi sonucunda çok kısa sürede tekrar görüntülenmeye başlamıştır" denildi.

Açıklamada, Trendyol'un Filistin halkının yaşadığı zorluklara duyarsız kalmadığı vurgulanarak, "Türkiye’nin Trendyol’u olarak, tarihin en acı insanlık dramlarından birini yaşayan Gazze Halkı için devletimiz ve milletimiz ile birlikte yas tutuyor, yaşanan insanlık suçlarının karşısında olduğumuzu da bu vesileyle kamuoyunun bilgisine saygıyla sunuyoruz" ifadelerine yer verildi.

Platformun, kullanıcıların taleplerine hızlı bir şekilde yanıt verdiği ve teknik sorunların giderildiği belirtilen açıklamada, Filistin temalı ürünlerin tekrar görüntülenmeye başlamasıyla ilgili detaylı bilgi de paylaşıldı.

Trendyol'un bu açıklamasıyla birlikte, platformun Filistin temalı ürünleri kaldırdığına dair yapılan iddiaların doğru olmadığına dair kamuoyuna net bir mesaj iletilmiş oldu.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İlgili Haberler
Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.