Türk Futbolu Büyük Skandalın Ardından Sarsılıyor

Türk futbolu, Suudi Arabistan’da oynanması planlanan Süper Kupa finalinin iptal edilmesiyle sarsıldı. Galatasaray ve Fenerbahçe arasında oynanacak olan maç, Suudi yetkililerin Atatürk forması ve pankartına izin vermemesi nedeniyle gerçekleşmedi. İki takım da maça çıkmayarak ülkeyi terk etti. Stadyumda ise Türk Milli Marşı ıslıklandı. Yaşanan bu skandalın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin istifasını istedi. Büyükekşi, bugün yaptığı basın toplantısında görevinden ayrıldığını duyurdu.

Süper Kupa maçı, Türk futbolunun en büyük iki rakibi olan Galatasaray ve Fenerbahçe arasında, 29 Aralık 2023 tarihinde Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da oynanacaktı. Ancak maçtan önce yaşanan gerginlikler, maçın iptaline yol açtı. Suudi Arabistan Futbol Federasyonu, iki takımın da Atatürk’ün resminin bulunduğu formalarla sahaya çıkmasına izin vermedi. Ayrıca stadyumda Atatürk’ü anan pankartlar da kaldırıldı. Bu duruma tepki gösteren Galatasaray ve Fenerbahçe yöneticileri, maça çıkmama kararı aldı. İki takım da stadyumu terk ederek, özel uçaklarla Türkiye’ye döndü. Bu sırada stadyumda bulunan Suudi taraftarlar, Türk Milli Marşı’nı ıslıklayarak protesto etti.

Yaşanan bu skandal, Türkiye’de büyük bir infial yarattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyla ilgili olarak TFF Başkanı Büyükekşi’yi arayarak, istifasını istedi. Erdoğan, yaptığı açıklamada, “Bu yaşananlar, Türk futbolu ve Türk milleti için kabul edilemez bir durumdur. Suudi Arabistan yönetimi, Türkiye’nin kurucusu ve lideri olan Atatürk’e saygısızlık etmiştir. Buna sessiz kalamayız. TFF Başkanı Büyükekşi, bu maçın Suudi Arabistan’da oynanmasına karar veren kişidir. Bu karar, Türk futbolunun çıkarlarına aykırıdır. Bu nedenle kendisinden istifasını istedim. Türk futbolu, yeni bir yapılanmaya ihtiyaç duymaktadır.” dedi.

TFF Başkanı Büyükekşi ise, bugün saat 14.00’te TFF binasında bir basın toplantısı düzenledi. Büyükekşi, yaptığı açıklamada, “Süper Kupa maçının iptal edilmesi, Türk futbolu için çok üzücü bir olaydır. Biz, iki takımımızın da Atatürk’ü anan formalarla sahaya çıkmasını istedik. Ancak Suudi Arabistan Futbol Federasyonu, bunu kabul etmedi. Biz de maça çıkmama kararı aldık. Bu karar, Türk futbolunun onurunu korumak içindi. Ancak bu olay, Türk futbolunu da zor bir duruma soktu. Cumhurbaşkanımız Erdoğan, bana ulaşarak, istifamı istedi. Ben de saygıyla karşıladım. Bugün itibariyle TFF Başkanlığı görevimden ayrılıyorum. Türk futboluna hizmet ettiğim süre boyunca, elimden geleni yaptım. Hatalarım olduysa, affola. Türk futbolunun daha iyi yerlere gelmesi için, yeni bir yönetimin göreve gelmesi gerekiyor. Bu nedenle, olağanüstü seçim kararı aldık. Seçim tarihi, en kısa sürede açıklanacaktır. Türk futboluna ve Türk milletine hayırlı olsun.” şeklinde konuştu.

Büyükekşi, basın toplantısının ardından, TFF binasından ayrıldı. Büyükekşi’nin istifası, Türk futbol camiasında da yankı uyandırdı. Galatasaray ve Fenerbahçe kulüpleri, yaptıkları ortak açıklamada, “Süper Kupa maçının iptal edilmesi, Türk futbolunun yaşadığı en büyük skandallardan biridir. Suudi Arabistan yönetimi, Atatürk’e saygısızlık yaparak, Türk milletinin değerlerine saldırmıştır. Biz de bu duruma sessiz kalmayarak, maça çıkmama kararı aldık. Bu karar, Türk futbolunun onurunu korumak içindi. TFF Başkanı Büyükekşi’nin istifası, Türk futbolunun yeni bir yapılanmaya ihtiyacı olduğunu göstermektedir. Biz, Türk futbolunun daha iyi yönetilmesi için, yeni bir TFF yönetiminin seçilmesini bekliyoruz. Türk futbolunun ve Türk milletinin yanındayız.” ifadelerini kullandı.

Türk futbolu, yaşanan bu büyük skandalın ardından yeni bir döneme girmeye hazırlanıyor. Süper Kupa maçının ne zaman ve nerede oynanacağı ise henüz belli değil. Türk futbolseverler, bu olayın sorumlularının cezalandırılmasını ve Türk futbolunun hak ettiği yere gelmesini umut ediyor.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İlgili Haberler
Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.