Türkiye’de 3 Virüs Alarmı: Hastaneler Dolup Taşıyor

Türkiye’de soğuk havaların da etkisiyle son günlerde üst solunum yolu enfeksiyonları arttı. Hastanelerde ve acillerde yoğunluk yaşanıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ateş Kara, Türkiye’nin 3 virüsün etkisi altında olduğunu açıkladı.

RSV, İnfluenza ve Koronavirüs Tehlikesi

Bu virüslerden biri, solunum yollarını saran ve özellikle çocuklarda zatürre, bronşiolit gibi ciddi hastalıklara yol açabilen RSV (Respiratuar Sinsityal Virüs) virüsü. Diğeri, yüksek ateş, kas ağrısı, baş ağrısı, öksürük gibi belirtilerle seyreden ve aşı ile korunulabilen İnfluenza yani grip virüsü. Bir diğeri ise, pandemiye neden olan ve ağır akciğer hasarlarına yol açabilen koronavirüs.

Prof. Dr. Ateş Kara, bu virüslerin solunum yoluyla bulaştığını ve özellikle kapalı ve kalabalık ortamlarda yayılma riskinin arttığını belirtti. Bu nedenle, enfeksiyon hastalıklarından korunmak için ellerin sık sık yıkanması, ağız, burun ve gözlerin elle temas ettirilmemesi, boğaz ağrısı, burun akıntısı, hapşırık veya öksürük gibi şikâyetleri olanların maske takması ve grip aşısı yaptırması gerektiğini vurguladı.

FAHRETTİN KOCA AÇIKLAMA YAPTI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da, Prof. Dr. Ateş Kara’nın bu konudaki değerlendirmesini sosyal medya hesabından paylaşarak, halkı bilgilendirdi. Bakan Koca, “Prof. Dr. Ateş Kara hocamız, sizler için, bu aylarda üst solunum yolu şikâyetlerindeki artışı sebepleriyle değerlendirdi ve buna karşı yapılması gerekenleri anlattı. Sağlıklı bilgilere sahip olmanız için açıklamasının özetini ve konuşmasını paylaşıyoruz.” dedi.

Bakan Koca, ayrıca, koronavirüs salgınında son durumu da paylaştı. Bakan Koca, Türkiye’de son 24 saatte 12 bin 472 yeni vaka tespit edildiğini, 156 kişinin hayatını kaybettiğini, 9 bin 836 kişinin iyileştiğini duyurdu. Bakan Koca, toplam vaka sayısının 8 milyon 852 bin 865, toplam ölüm sayısının 79 bin 728, toplam iyileşen sayısının 8 milyon 608 bin 474 olduğunu bildirdi. Bakan Koca, aşılama çalışmaları hakkında da bilgi verdi. Bakan Koca, Türkiye’de bugüne kadar 121 milyon 804 bin 749 doz aşı yapıldığını, bunun 56 milyon 973 bin 906’sının birinci doz, 46 milyon 578 bin 108’inin ikinci doz, 18 milyon 252 bin 735’inin üçüncü doz olduğunu kaydetti.

Bakan Koca, salgınla mücadelede tedbirlere uyulması ve aşı olunması çağrısını yineledi. Bakan Koca, “Salgınla mücadelede en önemli silahımız aşıdır. Aşı olun, kendinizi ve sevdiklerinizi koruyun. Maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyun. Sağlıklı günler için hep birlikte mücadele edelim.” dedi.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İlgili Haberler
Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.