Twitch’e Türkiye’den Erişim Engeli: Kullanıcılar ve Yayıncılar Ne Yapacak?

Türkiye’de popüler canlı yayın platformu Twitch’e erişim engeli getirildiği haberleri, ülke genelindeki internet kullanıcıları ve yayıncılar arasında büyük bir tartışma yaratmış durumda. 22 Şubat 2024 tarihli ve 2024/7 sayılı Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü kararıyla alınan bu önlem, özellikle oyun severlerin sıkça kullandığı bu platforma erişimin kesilmesine yol açtı.

Twitch, dünya genelinde milyonlarca kullanıcıya sahip olup, canlı yayın yapma ve izleme imkanı sunan bir site olarak bilinir. Türkiye’deki kullanıcılar için bu erişim engeli, büyük bir hayal kırıklığı yaratabilir ve canlı yayın ekosistemine etkileri merak konusu olmaktadır.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) internet sitesinde yer alan bilgilere göre, erişim engelinin nedeni ve süresi hakkında henüz net bir açıklama yapılmamıştır. Ancak, platformda Türkiye’de yasak olmasına rağmen casino ve kumar oyunlarının yayınlarının yapıldığı biliniyor ve kararın bu yayınlarla bağlantılı olabileceği tahmin ediliyor.

Twitch’in Türkiye’deki erişim engelinin ne kadar süreceği, bu durumun yerel yayıncılar ve izleyiciler üzerindeki etkileri ve alternatif canlı yayın platformlarına olan ilginin artıp artmayacağı gibi konular, ilerleyen günlerde daha fazla bilgi edinildikçe netleşecektir. İlgili kurumlar ve kullanıcılar tarafından konuyla ilgili gelişmeler yakından takip edilmekte ve kamuoyu bilgilendirilmektedir.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İlgili Haberler
Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.