Twitter daha fazla kullanıcı ekler ancak daha az para kazanır, Elon Musk'ı suçluyor

Twitter, Elon Musk'a dava açmanın yanı sıra, düşen geliri için dünyanın en zengin adamını da suçluyor. Platform, yılın ikinci çeyreğinde kullanıcı sayısının arttığını gördü, ancak bu daha sağlıklı bir sonuca dönüşmedi, kısmen Musk'ın şirket için teklif vermesinin uzaklaşmadan önce neden olduğu kesintiyi suçluyor.

Twitter'ın 2. Çeyrek 2022 sonuçları , ikinci çeyrek gelirinin 1,18 milyar dolar olduğunu gösteriyor ve bu, hem üç aylık hem de yıllık bir düşüşü temsil ediyor, ancak çok az da olsa. Bununla birlikte, ortalama para kazanılabilir günlük aktif kullanıcıları (mDAU'lar) 2021'in ikinci çeyreğine kıyasla %16,6 artarak dünya genelinde 237,8 milyona ulaştı.

1,18 milyar dolar küçük bir miktar değil, ancak Twitter'ın bu çeyrekteki maliyet ve giderleri, bir önceki yıla göre %31 artışla 1,52 milyar doları buldu. Şirket, 33 milyon doları şirketin "bekleyen edinimi" ile ilgili olmak üzere 270 milyon dolarlık net zarar bildirdi. Q2 2021, 66 milyon dolarlık net kar gördü.

Twitter, yıllık gelirdeki düşüşün, Musk'ın teklifinin bir sonucu olarak şirketi çevreleyen belirsizlik de dahil olmak üzere çeşitli faktörlere bağlı olduğunu söylüyor - bu durum Twitter'ı reklamverenler için daha az çekici bir olasılık haline getirdi. Ayrıca, ekonomik gerilemeye ve Apple'ın geçen yıl kullanıcı izleme kapsamını sınırlandırmasıyla sarsılan bir reklam endüstrisine işaret etti, Snap tarafından beklenenden daha zayıf ikinci çeyrek sonuçları için belirtilen nedenlerle aynı. Reklam satışları sadece %2 arttı, ancak bu yeterli değildi.

Twitter, Musk'ın durumu göz önüne alındığında bir kazanç konferans görüşmesine ev sahipliği yapmayacağını, bir hissedar mektubu yayınlamayacağını veya finansal rehberlik sağlamayacağını söyledi.

Musk'ın Twitter'ı satın alma girişimi destanı, siteyi ne kadar sahte hesabın doldurduğuna dair uzun süredir devam eden sorun nedeniyle bu ayın başlarında sona erdi. Şirket, Tesla patronunu ya anlaşmayı tamamlamaya ya da çok büyük miktarda para ödemeye zorlamayı umarak hızla bir dava başlattı.

Pek çok kişi, bu davada yasanın muhtemelen Twitter'ın tarafında olduğuna inanıyor ve bir yargıç Twitter'ın önümüzdeki yıl (Ekim) yerine bu yıl (Ekim) gerçekleşecek olan hızlı yargılama (beş gün) talebini bu hafta kabul ettiğinde bu tahmin doğru çıktı.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.