Twitter, Elon Musk'a karşı savaşta ilk raundu kazandı, çünkü yargıç yargılamayı hızlandırmak için talepte bulundu

Twitter, hızlı yargılama talebini kabul ettikten sonra Elon Musk aleyhindeki yasal işlemlerinde ilk darbeyi vurdu. Yargıç, şirket belirsizlikle çevriliyken acı çekmeye devam ettiği için hızlandırılmış başlangıç ​​tarihinin ve daha kısa duruşmanın gerekli olduğunu söyledi.

Elon Musk'ın Twitter'ı satın alma girişiminin destanı, siteyi ne kadar sahte hesabın doldurduğuna dair uzun süredir devam eden sorun nedeniyle bu ayın başlarında sona erdi. Musk daha önce Twitter'ın bot numaralarını açıklamayı reddetmesinin anlaşmanın esaslı bir ihlalini oluşturduğunu ve 1 milyar dolarlık dağılmadan kaçınmasına izin verdiğini iddia etmişti.

Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, Twitter'ın Musk'ın ayrılmasına tepkisi, dünyanın en zengin adamını satın almayı tamamlamaya zorlayacağını umduğu bir dava açmak oldu. Twitter'ın ilk taleplerinden biri, kesinti nedeniyle "her günün her saati" şirkete verilen zarar nedeniyle yargılamanın hızlandırılmasıydı.

Delaware Kançılarya Mahkemesi'nden Şansölye Kathaleen McCormick, Twitter'ın talebini kabul etti ve Ekim ayı için bir duruşma tarihi belirledi; Musk'ın avukatları bunun gelecek yıl başlamasını istedi. Hakim ayrıca beş günlük bir duruşma emri vererek mahkemenin bu süre içinde davayı görebileceğini de sözlerine ekledi. Bu hala tam olarak Twitter'ın aradığı şey değil; dört günlük bir deneme istedi ama yine de bunu bir kazanç olarak kabul edecek.

Musk'ın avukatları, hızlı bir duruşmanın Twitter'ın platform hesaplarının yüzde kaçının sahte olduğu hakkındaki gerçeği gizlemesine izin vereceğini söylüyor. Şirket %5 olduğunu söylüyor, ancak Musk bu rakamın %20 veya daha fazla olduğunu iddia ediyor.

Musk'ın avukatı Andrew Rossman ( Reuters aracılığıyla ), "Bay Musk soru sormaya başladığında, aldığı cevaplar endişe vericiydi" dedi. Musk'ın bot hesaplarıyla ilgili sorgularını yanıtlamak için gereken büyük miktarda veriyi analiz etmenin aylar süreceğini de sözlerine ekledi.

Yargıç, Twitter'ın yanında yer alırken, Twitter'ın etrafındaki "belirsizlik bulutunun" davanın başlamasını beklerken daha da büyüyeceği konusunda uyardı. McCormick, "Gerçek şu ki, gecikme satıcılara onarılamaz bir zarar vermekle tehdit ediyor." Dedi.

Twitter, "mahkemenin bu davayı hızlandırmayı kabul etmesinden memnun olduğunu" söyledi. Musk'ın hukuk ekibi henüz karara yanıt vermedi.

Twitter, şirketin % 9,2'sine sahip olan Musk'ın satın alma işlemini hisse başına 54,20$'lık orijinal teklifle tamamlamasını istiyor.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.