Twitter, Elon Musk'ın "sert" ültimatomunun ardından yüzlerce çalışanın ayrılmasının ardından kalan çalışanları ofislerin dışında kilitliyor

Elon Musk, işten çıkarılmayanların sürüler halinde istifa ettiğine dair raporlar göz önüne alındığında, şirketi devraldıktan sonra Twitter çalışanlarının yarısını kovduğuna pişman olabilir. Görünüşe göre ayrılmalar, Musk'ın çalışanların "sert" bir çalışma kültürüne bağlı kalmaları veya dün saat 17.00'ye kadar şirketten ayrılmaları gerektiği yönündeki son beyanından kaynaklandı. Şimdi Twitter, söylendiğine göre hoşnutsuz eski çalışanların sabotaj korkusuyla şirketin ofislerinin dışında bırakılanları kilitledi.

Kısa bir süre önce kendisiyle alenen tartıştığı için bir mühendisi kovan Musk, Çarşamba günü Twitter'ın geri kalan personeline bir ültimatom vererek kendisini sevdirmeye devam etti: minimum 40 saatlik yeni, son derece sert "Twitter 2.0"a evet deyin. haftalar (ortalama 60 saat veya daha fazla) ve yoğun iş yükleri olabilir veya şirketten üç aylık bir kıdem tazminatıyla ayrılabilirler. Çalışanlara karar vermeleri için ertesi gün (Perşembe) saat 17.00'ye kadar süre verildi.

Raporlara göre yüzlerce Twitter çalışanı, Musk'ın iki kat daha fazla, çok daha uzun ve önemli ölçüde azaltılmış iş arkadaşıyla çalışma cömert teklifine "teşekkürler ama hayır" dedi. Bazı tahminler, %75'e varan bir oranın yürümeyi seçtiğini söylüyor.

CNBC tarafından görülen dahili boşluk mesajları , mühendislerin ve diğer personelin bir "su soğutucu" sohbet grubunda vedalaştığını gösteriyor. Kendisi de istifa eden isimsiz bir kişi, Musk'ın ayrılmayı seçen bazı üst düzey mühendislerden devam etmeyi düşünmelerini istemek zorunda kaldığını iddia etti.

Mühendis, "Kritik altyapıyı temsil eden tüm ekipler gönüllü olarak şirketten ayrılıyor ve şirketi ciddi bir şekilde toparlanabilme riskiyle karşı karşıya bırakıyor" dedi ve Twitter'da kalan tanıdıkları yalnızca iki kişinin bunu şirketin sponsor olduğu için yaptığını da sözlerine ekledi. vizeler.

Giderek daha trajik hale gelen bu destandaki en son değişiklik, birkaç saat önce Twitter'ın çalışanlarına ofis binalarının kapatılacağını ve 21 Kasım Pazartesi gününe kadar rozet erişimini derhal keseceğini söylemesiyle geldi., ancak hoşnutsuz eski personelin şirketi sabote edebileceği korkusuyla ilgili olduğu bildiriliyor.

Geçmişte yaptığı gibi, Musk'ın Twitter krizine tepkisi, durumla alay eden bazı memler yayınlamak oldu. Ayrıca sitedeki kullanımın tüm zamanların en yüksek seviyesine ("lol") ulaştığını tweetledi.

Musk'ın görevi devraldığında Twitter'da bazı büyük değişiklikler yapması her zaman bekleniyordu, ancak dünyanın en zengin adamını koltuğunun altında bir lavaboyla ofisine girerken takip eden kaosu çok az kişi tahmin edebilirdi.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.