YouTube, Reklam Engelleyicilere Karşı Yeni Önlem Alıyor: Reklam Engelleyici Kullananlar Video İzleyemeyecek

YouTube, reklam engelleyicilere karşı yeni bir önlem alacağını resmen duyurdu. The Verge tarafından alınan bilgilere göre, Google sözcüsü Oluwa Falodun, YouTube'un reklam engelleyicilerle ilgili aldığı yeni önlemi açıkladı.

Daha önceki uygulamada, reklam engelleyicilerin aktif olması durumunda YouTube kullanıcılarını uyarıyor ve ya reklam engelleyicilerini devre dışı bırakmalarını ya da YouTube Premium'a geçmelerini öneriyordu. Ancak bu durumda kullanıcılara herhangi bir ceza uygulanmıyordu.

Ancak Google sözcüsü Oluwa Falodun, yaptığı açıklamayla yeni bir tartışma başlattı. Falodun, reklam engelleyicilerin aktif tutulması durumunda kullanıcıların videoları izleyemeyeceğini doğruladı. Bu yeni özellik, şu anda test aşamasında olup, reklam engelleyicisi aktifken üç video izlemeyi geçen kullanıcılara daha fazla video izletmeme şeklinde çalışacak.

Bu engelleme, kullanıcıların YouTube'u reklam engelleyici uzantıda beyaz listeye eklemediği veya reklam engelleyiciyi kapatmadığı sürece geçerli olacak. Özelliğin ne zaman tüm kullanıcılar için kullanıma sunulacağı henüz belirsizliğini koruyor.

YouTube, reklamların gelir kaynağı olduğu için reklam engelleyicilerin kullanımını engellemek istiyor. Ancak bu yeni adım, reklam engelleyici kullanan kullanıcılar arasında tepkilere neden oldu. Bazıları, reklamların yaygınlaşmasıyla birlikte YouTube deneyiminin olumsuz etkilenebileceğini düşünüyor.

YouTube'un reklam engelleyicilere karşı aldığı bu yeni önlem, şirketin gelir modelini korumayı amaçlarken, kullanıcılar ve reklam engelleyici kullanıcılar arasında bir tartışma yaratacağa benziyor. Önümüzdeki dönemde YouTube'un bu konudaki adımları ve kullanıcı tepkileri merakla takip edilecek.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İlgili Haberler
Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.