Yunan İktidardan Erdoğan İddiası

Yunanistan siyaşetçi George Koumoutsakos bir makale kalem aldı ve makale de “Son birkaç günde yaşananlar Türkiye ile Yunanistan arasında zor bir yıl yaşanacağını gösteriyor” diyerek 5 farklı neden saydı. 

Neden 1 Türkiyede yaşananlar

Yunanistan siyasetçi George Koumoutsakos makalede “Türkiye ekonomisi krizde ve görünür bir çıkış yolu yokken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisine desteği artırmak için Türkiye’de siyasi manevralar yapması bekleniyor. Milliyetçi müttefiki Devlet Bahçeli ile birlikte milliyetçilik yapacak. Kıbrıs sorunu ve Yunanistan’la ilişkiler gibi konuları gündeme getirecekler. Bu konular önemli olsa da her zaman Türkiye’de seçim malzemesi olarak kullanılıyor” olarak yorumladı. 

Neden 2 Yunanistana karşı sert tutum 

Yunan siyasetçi George Koumoutsakos Türkiyenin tutumu ve yaklaşımı da ilişkilere zarar verdiğini yorumladı. 

Neden 3 Seçim zamanları 

Yunan siyasetçi George Koumoutsakos 2023 de sadece Türkiyede değil, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum da seçim olucak, ve bu kadar çok seçimin riskler doğuracağını söyledi. Yunan siyasetçi George Koumoutsakos “Siyasi-diplomatik satranç tahtasında taraflar arasında ılımlı bir yaklaşım da olabilir. Fakat burada sorumluluk Türkiye tarafında” olarak yorumladı. 

Neden 4 Yükselen Tansiyon 

2023 yılında hem Yunanistan hem Türkiye sert bir tutum alabileceğini ve bu tutumu kamuoyuna yansıtabileceğini söyledi. 

Neden 5 Yunanistan Savunma Hattı

Mülteci krizinden dolayı Yunanistan savunma hattını üst düzeye çıkardı. Mülteci krizi tekrar gündeme gelebileceğini belirteceği konusunda yorumda bulundu. 

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında
Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri