AMD Radeon RX 7000 ekran kartlarının Ekim ve Kasım ayları arasında geleceği söyleniyor

AMD yakın zamanda yaklaşan RDNA 3 tabanlı Radeon RX 7000 grafik kartlarıyla ilgili bazı ayrıntıları açıkladı, ancak hala çok önemli lansman tarihlerini bilmiyoruz. Düzenli ve güvenilir bir sızıntıya göre, Ekim sonu ile Kasım ortası arasında, şirketin Zen 4 ile güçlendirilmiş Ryzen 7000 CPU'larını piyasaya sürmesinden hemen sonra gelecekler.

Bu tarihler, "güvenilir" bir kaynaktan alıntı yapan Greymon55'in (VideoCardz aracılığıyla) bir tweetinden geliyor. Sızıntı yapan kişi, kartların Eylül sonu ile Ekim başı arasında gelen Ryzen 7000 işlemcilerinden çok kısa bir süre sonra geleceğine ve iki lansman arasında çok az zaman kalacağına inanıyor.

AMD'nin önce amiral gemisi Radeon RX 7900 serisi için Navi 31 GPU'yu, ardından Navi 33 ve Navi 32 tabanlı kartları piyasaya süreceği düşünülüyor. Bu, Nvidia'nın önce güçlü RTX 4090'ı, ardından 4080, 4070 ve ardından 4060'ı piyasaya sürme planlarına benziyor.

Yeşil takımdan bahsetmişken, AMD'nin söylentili kart lansman tarihlerinin Nvidia'nınkiyle çakışması muhtemel. En son raporlar, RTX 4090'ın sonraki her sürüm arasında dört haftalık bir aralıkla Eylül veya Ekim aylarında geleceğini iddia ediyor.

Tüm bu tarihler sadece söylentiden ibaret ve ağır dozda alınmalı olsa da, Intel'in yakın zamanda açıklanan gecikmeye rağmen hala beklenen Arc masaüstü GPU'ları ile her iki şirketi de pazarda yeneceği güvenli bir bahis gibi görünüyor. yaz sonunda.

AMD kısa süre önce CPU ve GPU yol haritalarını gösterdi. 5nm RDNA 3 kartlarının yonga tasarımına geri döneceği ve 80Gbps bant genişliği sayesinde 240Hz'de sıkıştırılmamış 4K oyun sunmak için DisplayPort 2.0 desteğine sahip olacağına dair söylentileri doğruluyorlar.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri