American Airlines, 20 Boom Supersonic Overture uçağına para yatırıyor

Boom, Uvertürün maksimum Mach 1.7 hıza ulaşacağını ve günümüzün ticari uçaklarına kıyasla bazı rotalar için uçuş süresini yarıya indireceğini söylüyor. Her şey plana göre giderse, Overture ilk ticari uçuşunu 2029'da, yani son süpersonik uçak olan Concorde'un emekliye ayrılmasından neredeyse otuz yıl sonra yapacak.

American Airlines , Boom Supersonic'ten ek 40 opsiyonla birlikte 20 adede kadar Overture uçağı sipariş ettiğini duyurdu. Şirketler anlaşmanın ne kadar olduğunu söylemediler, ancak American şimdiden bir non-line ödeme yaptığını belirtti. ilk 20 uçak için iade edilebilir depozito.

Boom, Uvertürü'nün 65 ila 80 yolcu taşıyabileceğini ve su üzerinde Mach 1.7 (1.100 mph; 1.800 km/s) kadar hızlı uçabileceğini iddia ediyor, bu da günümüzün en hızlı ticari uçaklarının iki katı hız. Bir perspektife koymak gerekirse, Miami'den Londra'ya doğrudan bir uçuş şu anda yaklaşık dokuz saat sürüyor. Uvertür aynı yolculuğu beş saatin biraz altında yapabilir.

Temmuz ayında Boom, orijinalin üç yerine dört motorla, yeniden tasarlanmış martı şeklinde bir kanat ve sürtünmeyi azaltmak için gövde ile Uvertürü'nün nihai üretim tasarımını açıkladı. Bildirildiğine göre, kuru motorlara (art yakıcılar olmadan) ve kompozit yapılara güvenerek Concorde'un maliyetinin dörtte biri kadar çalışacak. Boom ayrıca jetlerin net sıfır karbon olacağını ve yüzde 100 sürdürülebilir havacılık yakıtı ile çalışabileceğini iddia ediyor.

Uvertür 205 fit uzunluğunda ve 60.000 fit seyir irtifasına sahip olacak. Bununla birlikte, yalnızca 4.250 deniz mili (4.888 mil; 7.867 km) ile sınırlı bir menzile sahip olacak, bu da transpasifik uçuşların yakıt ikmalinin durdurulmasını gerektireceği anlamına geliyor. Uçak ayrıca, kara üzerindeki uçuşları ses altı hızlarla sınırlamak için yeterince yüksek bir ses patlaması üretir.

Boom, uçağı 2025'te piyasaya sürülen ilk model ve 2026'da planlanan ilk uçuşla birlikte Greensboro, Kuzey Carolina'daki üretim tesisinde inşa etmeyi planlıyor. Her şey yolunda giderse, Overture on yılın sonunda ticari uçuşlara başlayacak.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.