Apple, düşen talep nedeniyle iPhone 14 üretimini artırma planını geri çevirdi

Apple'ın, beklenenden düşük talebin ardından yeni piyasaya sürülen iPhone 14'ün üretimini artırma planlarını geri çevirdiği bildiriliyor. Konuya yakın kaynaklar Bloomberg'e, Apple'ın tedarikçilere 2022'nin ikinci yarısında montajı altı milyon adete kadar dizginleme talimatı verdiğini söyledi. Kaynaklar, Apple'ın artık yıl sonuna kadar 90 milyon telefon üretmeyi hedeflediğini söyledi. Apple'ın yaz için yaptığı orijinal tahmine daha yakın ve şirketin 2021'de aynı dönemde çıkardığı iPhone 13 modellerinin sayısını aşağı yukarı yansıtıyor.

Düşüşün bir nedeni, Çin'in şu anda yaşamakta olduğu ekonomik çöküş olabilir. Jefferies'ten gelen bir nota göre, iPhone 14 satışlarının ilk üç gününde Çin'de bir önceki yıla göre yüzde 11 düştü.

Artan enflasyon ve durgunluk korkuları da dahil olmak üzere küresel ekonomi, genel akıllı telefon pazarını da etkiliyor. IDC araştırması Nabila Popal, arz kısıtlamalarının piyasayı aşağı çektiği bir ortamdan talep kısıtlı bir pazara geçtiğimizi söyledi.

IDC'ye göre, akıllı telefon gönderileri ikinci çeyrekte yüzde 8,7 düştü - art arda düşen gönderilerin dördüncü çeyreği. Daha da kötüsü, araştırma firması tüm yıl boyunca küresel akıllı telefon sevkiyatlarının yüzde 6,5 düşüşle 1,27 milyara düşmesini bekliyor.

Kaynaklardan bazıları, Apple'ın üst seviye Pro modellerine olan talebin aslında giriş seviyesi iPhone 14 ve iPhone 14 Plus'tan daha güçlü olduğunu söyledi. Bir durumda, bir tedarikçi odağını daha ucuz modellerden premium tekliflere kaydırıyor.

Son satın alma alışkanlıklarınız bu eğilimi yansıtıyor mu? Yani, amiral gemisi bir el cihazına savurganlık yapmayı ve belki de normalde olduğundan daha uzun süre tutmayı mı tercih ediyorsunuz? Yoksa telefonunuzu düzenli olarak güncelleyen biri misiniz? Belki de paranızın karşılığını en iyi şekilde almak için bütçe modelleri satın almayı tercih ediyorsunuz? Hala 2016'da satın aldığım bir amiral gemisini kullanıyorum, ancak daha fazla depolama alanı, daha büyük ekran ve daha iyi kameraların cazibesi beni çok uzak olmayan bir gelecekte alışveriş yapabilir.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.