Apple, Meta nesnelerinden sonra reklamsız Instagram klonunu App Store'dan kaldırıldı

Instagram'ın reklamları ve modern şişkinliği ortadan kaldıran bir sürümünü denemeyi dört gözle bekleyen bir iPhone kullanıcısıysanız, işte size bazı kötü haberler: Orijinaline daha çok benzeyen bir deneyim vaat eden üçüncü taraf bir program olan OG App sosyal medya platformu, Instagram sahibi Meta'nın talebi üzerine App Store'dan kaldırıldı.

OG Uygulamasının Instagram'dan temel farkı, kullanıcının ana sayfa beslemelerinden reklamların ve önerilen gönderilerin kaldırılmasıdır. Hesapları takip etmeye gerek kalmadan arkadaşlarla paylaşılabilecek farklı konular için alternatif beslemelerin oluşturulmasına da olanak tanır.

İnsanların durmadan kontrol etmesini ve kaydırmasını önlemek için beslemenin 24 saat boyunca yeni içerik göstermesini durduran bir seçenek de var. Kullanıcılar Makaraları ve Keşfet Sayfasını da devre dışı bırakabilir.

OG Uygulaması, daha akıcı bir deneyim için özlem duyan Instagram hayranlarına hitap edebilecek gibi görünse de, Meta bundan pek memnun değil. Şirket, politikalarını ihlal ettiği için uygulamaya karşı tüm uygun yaptırım eylemlerini aldığını söylüyor.

Apple, OG Uygulamasını başlattıktan birkaç gün sonra App Store'dan başlattı. Geliştirici, çekildiğinde 10.000 indirme ve ortalama 4.1 puan aldığını ve Apple'ın Uygulama İncelemesini başarıyla geçtiğini tweetledi.

Geliştirici ayrıca, tüm ekibin kişisel Facebook ve Instagram hesaplarının The OG Uygulamasına olan bağlantıları nedeniyle kalıcı olarak yasaklandığını gördüğünü söyledi.

Uygulamanın kurucu ortağı Hardik Patil, Engadget'a Meta'dan doğrudan bir temas almadığını söyledi. "Kullanıcılar ne tükettiklerini kontrol etme hakkını hak ediyor ve OG bu hakkı savunmaya ve savaşmaya devam edecek" dedi.

The OG Uygulaması hakkında, oturum açma zorlukları da dahil olmak üzere birkaç şikayet var - bir düzeltme geliyor - ve geliştiricilerin Instagram Android API'sini tersine mühendislik yapmak zorunda kaldıkları için bazı gizlilik endişeleri duyduk; Meta, geliştiriciler için genel bir API sunmaz.

Instagram'ın özel API'sini izinsiz kullanmanın Meta'nın The OG App'in peşinden gitmesine yol açacağı zaten tahmin ediliyordu. Google Play mağazasında hala mevcut, ancak durum uzun süre böyle olmayabilir.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.