Bursa’da 4.1 Büyüklüğünde Deprem: Gemlik Merkezli Sarsıntı Çevre İllerde de Hissedildi

Bursa’nın Gemlik ilçesinde bugün saat 15.14’te 4.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremin yerin 10.86 kilometre derinliğinde olduğunu bildirdi. Deprem, Bursa’nın yanı sıra Yalova, Balıkesir, Kocaeli ve İstanbul gibi çevre illerden de hissedildi.

Deprem sonrası AFAD, vatandaşlara “Deprem anında ve sonrasında yapılması gerekenler” konusunda bilgilendirme yaptı. AFAD’ın internet sitesinde yer alan bilgilere göre, deprem anında sakin olmak, kapı ve pencereleri açık bırakmak, sağlam eşyalara tutunmak, kesinlikle asansör kullanmamak, deprem bitene kadar binadan çıkmamak gerekiyor. Deprem sonrasında ise gaz, su ve elektrik vanalarını kapatmak, telefonları acil durumlar dışında kullanmamak, hasarlı binalara girmemek, yetkililerin uyarılarını takip etmek önem taşıyor.

Bursa Valiliği, depremle ilgili herhangi bir can veya mal kaybı olmadığını açıkladı. Valilik, depremin ardından bölgede 2.5 ve 2.6 büyüklüğünde iki artçı sarsıntı yaşandığını, vatandaşların tedbirli olmaları gerektiğini duyurdu. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, depremin ardından ilgili birimlerin çalışma başlattığını, depremde zarar gören vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

Bursa’da meydana gelen deprem, Türkiye’nin deprem kuşağında yer aldığını ve depreme karşı hazırlıklı olunması gerektiğini bir kez daha hatırlattı. Türkiye’de son bir yıl içinde en büyük deprem, 30 Ekim 2020’de İzmir’in Seferihisar ilçesinde 6.6 büyüklüğünde meydana gelmişti. Bu depremde 116 kişi hayatını kaybetmiş, binlerce bina hasar görmüştü.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İlgili Haberler
Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.