'Cezaevi Müdürü Tutukluları Tehdit'

‘Cezaevi Müdürü Tutukluları Tehdit Etti’

 

Iğdır S Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Fırat Gerekli, arkadaşlarıyla birlikte tehdit edildiklerini belirterek, “Başımıza bir şey gelirse sorumlusu kurum müdürü olacak” dedi.

İşkence ve kötü muamele ile daha önce gündeme gelen Iğdır S Tipi Kapalı Cezaevi’nde, siyasi tutuklular Sezer Alan, 20 Şubat 2022’de; Sinan Kaya ise 20 Mart 2022’de şüpheli bir şekilde yaşamını yitirdi. Aynı cezaevinde tutuklu bulunan Fırat Gerekli, dün ailesiyle yaptığı telefon görüşmesinde, kendisi ve arkadaşlarının tehditlere maruz kaldığını belirtti.

‘MÜDÜR TEHDİT ETTİ’

Bir süredir cezaevi arkadaşlarıyla birlikte kurum müdürü tarafından tehdit edildiklerini ailesine aktaran Gerekli, “Bu hapishanede daha önce mahpuslar şüpheli bir şekilde yaşamını yitirdi. Aynı şey başıma gelirse sorumlusu kurum müdürüdür” dedi.

CAN GÜVENLİĞİ ENDİŞESİ

Baba Kadir Gerekli ise, oğlunun can güvenliğinden endişe duyduğunu belirterek, “Hiçbir şey ortada yokken oğlum ve arkadaşları kurum müdürü tarafından tehdit ediliyor. Tehdit etmek ne demek… Daha öncede o cezaevinde yaşanan ölümlere intihar süsü verilmişti. Yetkililere sesleniyorum. Oğlum o cezaevinde kalmasın, yakınıma bir yere getirilsin. Ben Bursa’da yaşıyorum ve 2 buçuk yıldır görüşüne gidemedim” diye konuştu.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.