Iğdır Askerini Ebediyete Uğurladı

Iğdır Askerini Ebediyete Uğurladı 

İdlib’de Bahar Kalkanı Harekâtı’nda rejim güçlerinin hain saldırısı sonucu şehit düşen Iğdır´ın Karakoyunlu ilçesine bağlı Koçkıran (Dize) köyünden Fatih Kara için Iğdır Şehit Bülent Aydın Havalimanı´nda tören düzenlendi.

Askeri uçakla Şehit Bülent Aydın Havalimanına getirilen şehit Fatih Kara için düzenlenen törene, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş, Vali Enver Ünlü, Erzurum jandarma bölge Komutan Semih Okyar, Doğubayazıt 1. Mekanize Tugay komutanı Tuğgeneral Yücel Özer, Başsavcı Oğuz Şükrü Ener, askeri ve mülki erkân katıldı. Törende Kur´an-ı kerim ve şehidin özgeçmişi okundu.

Havalimanında törenle karşılanan şehit önce Devlet Hastanesi morguna konuldu ve il dışında bulunan aile yakınlarının gelmesi beklenerek akşama doğru saat 16.30’da defnedilmek üzere Karakoyunlu ilçesi Koçkıran köyüne götürüldü.

Asker Fatih Kara’nın cenazesi önce baba evine götürüldü. Ardından mezarlığa götürülerek cenaze namazı kılındı. Cenaze Namazı kılan dini Hoca Zeki Tümay; “Söyleyecek söz bulamıyorum. Allah tüm şehitlerimizle beraber Fatih şehidimizi de rahmet eylesin. Ruhu şad, mekânı cennet olsun. Hiçbir mevki şehitlik mevkisi kadar kutsal değildir.” Dedi. 

Haber Tahir Kavri

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri
15 Nis 2024 2:18 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri