Malatya'da 3 dakika arayla iki deprem: Can kaybı ve yıkım yok

Türkiye'nin Doğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan Malatya'da, 23 Kasım 2023 tarihinde saat 17.46 ve 17.49'da iki deprem meydana geldi. AFAD'ın açıklamasına göre, merkez üssü Malatya'nın Battalgazi ilçesi olan ilk depremin büyüklüğü 5.2, ikinci depremin büyüklüğü ise 4.7 olarak ölçüldü.

Depremler, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Hatay ve çevre illerde de hissedildi. Malatya'da depremlerin etkisiyle panik yaşandı ve vatandaşlar sokaklara çıktı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, depremlerin ardından yaptığı açıklamada, "Malatya İli Battalgazi ilçesinde, meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen depremde, başta AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmalarına başlamıştır. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun." ifadelerini kullandı.

AFAD Malatya İl Müdürü, depremlerin ardından olumsuz bir ihbar gelmediğini ve saha tarama çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da deprem nedeniyle vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

Malatya Valisi Ersin Yazıcı, depremin ardından yaptığı açıklamada, "Bildirilen herhangi bir olumsuzluk yok." dedi.

Depremlerin ardından herhangi bir yıkım veya can kaybı bildirilmedi. Ancak, AFAD'ın saha taramaları devam ediyor.

Depremlerin, Doğu Anadolu Bölgesi'nde bulunan fay hattının hareketliliğine bağlı olarak meydana gelmiş olabileceği tahmin ediliyor.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İlgili Haberler
Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.