SEC, kripto madenciliğinin gelir etkilerini açıklamadığı için Nvidia'ya 5.5 milyon dolar para cezası verdi

SEC, 2017-2018 gelir raporlarında kritik satış verilerini beyan etmediğini belirledikten sonra Nvidia'ya 5.5 milyon dolar para cezası verdi. Bileğine tokat cezasına, Nvidia'nın kripto madenciliğini söz konusu dönemde gelir artışının önemli bir kaynağı olarak açıklamadığı ve böylece potansiyel yatırımcıları önemli bilgilerden mahrum bıraktığına dair resmi bir açıklama eşlik etti.

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) 6 Mayıs tarihli basın açıklaması , Nvidia'yı "Kripto Madenciliğin Etkisi Hakkında Yetersiz Açıklamalar" nedeniyle gösterdi . SEC, Nvidia'nın artan kripto tabanlı satışlarını Form 10-Q'nun gerektirdiği şekilde bildirmediğini , bunun yerine artışı oyunla ilgili büyümeye bağladığını iddia ediyor.

Atlanan satış bilgileri ve dalgalanmalar, yatırımcılara, iş riskini ve yatırım potansiyelini analiz etmenin anahtarı olan şirketin performansı hakkında eksik bir resim bıraktı. Nvidia, uygunsuz ifşa iddialarını onaylamadı veya reddetmedi ve 5.5 milyon dolarlık bir cezanın eşlik ettiği bir durdurma emrini kabul etti.

SEC'in Kripto Varlıklar ve Siber Biriminin bir üyesi olan Brent Wilner, şirketin dosyalamaları ve geçmişiyle ilgili soruşturmayı yönetti. Haber , kripto varlıkları, borsalar, kripto kredileri, merkezi olmayan finans (DeFi) platformları, değiştirilemez tokenler (NFT'ler) ve sabit paralara odaklanan uygulama biriminin boyutunu iki katına çıkaran SEC'in hemen ardından geliyor. Wilner, Nvidia'nın 1933 Menkul Kıymetler Yasası'nın 17(a)(2) ve (3) Bölümünü ve 1934 Menkul Kıymetler Borsası Yasası'nın açıklama hükümlerini ihlal ettiğini tespit etti .

Tek bir mali çeyrekte oyun gelirindeki muazzam artış, araştırmacılar için bariz bir kırmızı bayraktı. Nvidia'nın 2018 dosyaları, düzenleyicinin kararlılığını destekledi. O yıl şirket 9.714 milyar dolar gelir bildirdi ve bu toplamın yaklaşık yarısını oyun oynamaya bağladı. Bütün bunlar düz İngilizce'de ne anlama geliyor? Nvidia, 2017/2018 madencilik patlaması sırasında yumruk yumruğa para kazanmaya başladı ve bunu "nasıl" yaptıkları konusunda açık sözlü değillerdi.

Soruşturma, destekledikleri şirketlerden şeffaflık bekleyen tüketiciler ve yatırımcılar için bir kazanç gibi görünse de, milyonlarca dolarlık cezanın Nvidia'nın mevcut planlarını veya genel operasyonlarını engellemesi muhtemel değil. Bu yılın başlarında Nvidia, dördüncü çeyrek ve 2022 mali yılı için mali sonuçlarını açıkladı. Yeşil dev, üç ayda bir 7,64 milyar dolar (%53 artış) ve 26,92 milyar dolar (%61 artış) ile rekor kıran gelir kaydetti. Bu rakamlara dayanarak, şirket zar zor fark edilen 5.5 milyon dolarlık uzlaşma ödemesini gözünü kırpmadan alabilir.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri
15 Nis 2024 2:18 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri