Sony, PlayStation münhasırlarının çoğunu PC'ye taşımak için en az bir yıl bekleyecek

2022'nin sonundan önce Sony, takvim yılı içinde daha önce PlayStation'a özel oyunların beş PC bağlantı noktasını piyasaya sürecek. Ancak şirket, PlayStation oyununun ilk lansmanı ile PC bağlantı noktası arasında şimdiye kadar ne kadar beklemek istediğini hiçbir zaman netleştirmedi.

PlayStation Studios başkanı Hermen Hulst Salı günü yaptığı açıklamada, Sony'nin tek oyunculu oyunlarının PC bağlantı noktalarını PlayStation konsollarında piyasaya sürdükten en az bir yıl sonra piyasaya sürmeyi planladığını söyledi. Bununla birlikte, çevrimiçi odaklı canlı hizmet oyunları, PlayStation ve PC'de aynı anda başlatılabilir.

YouTuber Julien Chièze ile yapılan bir röportajda yapılan yorumlar, Sony'nin şimdiye kadar PC bağlantı noktalarını nasıl ele aldığını takip ediyor. God of War ve Spider-Man ilk olarak 2018'de PlayStation 4'e geldi ve bu yıl PC'ye geldi. Sony yakında Uncharted 4 (2016), Spider-Man: Miles Morales (2020) ve Sackboy: A Big Adventure (2020) oyunlarının PC sürümlerini yayınlayacak.

Geçen ay Sony'ye ait stüdyo Naughty Dog, The Last of Us Part 1'in PS5 lansmanından sonra "çok yakında" PC'ye geleceğini söyledi, bu da muhtemelen 2023'te bir zaman anlamına geliyor. Önümüzdeki yıl ortaya çıkabilecek diğer Sony PC dönüşümleri arasında Horizon: Forbidden West yer alıyor. ve Tsushima'nın Hayaleti. Söylentiler, ödüllü Returnal'ın da çok geçmeden PC'ye yöneldiğini gösteriyor. Bununla birlikte, Sony'nin yaklaşmakta olan canlı servis oyunları hakkında çok daha az şey biliniyor.

PlayStation Studios, esas olarak Spider-Man ve Uncharted gibi yüksek üretim değerlerine sahip hikaye odaklı, sinematik, tek oyunculu oyunlar üretmesiyle tanınır. Sony, çok oyunculu canlı hizmet oyunları için yakın zamanda pek çok girişimde bulunmadı, ancak 10 Mart 2026'ya kadar piyasaya sürmeyi planlıyor . Bunlar arasında muhtemelen Bungie'nin "Project Matter"ı, yakında çıkacak bir Last of Us çok oyunculu oyunu, söylentili bir Horizon Zero Dawn çok oyunculu oyunu ve diğer oyunlar yer alıyor. Sapma Oyunları ve Haven Studios projeleri.

Hulst, bu hafta Axios'a Sony'nin PC oyunlarının satışlarının, her zamankinden daha pahalı gişe rekorları kıran yapımlarına yatırım yapmaya devam etmesine yardımcı olduğunu söyledi. Reuters'e, şirketin PC ve mobil oyun ayak izlerini artırmayı planladığını doğruladı. Bununla birlikte, Sony, PlayStation'ları satmak için amiral gemisi oyunlarından yararlanıyorsa, PC bağlantı noktalarını geciktirmek mantıklıdır. Buna karşılık, canlı hizmet başlıkları, bir yerine iki platformda daha kolay olan çok sayıda oyuncuyu hızlı bir şekilde oluşturmaktan yararlanır.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.