Tekin Pamuk'in Kaleminde: Gerçek İslam: Akıldır

Doğruluktur, kardeşlik tir, dürüstlüktür, imamettir, velayettir, yaşamaktır, yaşatmaktır.

barıştır, özgürlüktür, ölüm haktır, ölümden korkmak yoktur, sevgidir. saygıdır, haktır, adalettir. paylaşmaktır, yardımlaşmaktır. emanete ihanet yoktur.

Emanete sahip çıkmak ve emaneti sahibine teslim etmektir, haksızlığı karşısında hakkın yanında kurmaktır. Irkçılık ve mezhepçilik yoktur. 

saltanat yoktur, Tağutculuk yoktur, sultanlık ve padişahlık yoktur, üstünlük takva ile olur, dünya malı mülkiyeti için savaşmak yoktur, taht kavgası KOLTUK davası yoktur, kardeşi kardeşe öldürtmek yoktur, dünya malı ve mülkiyeti için din tüccarlığı yapmak yoktur.

Sahtekarlık ve yalancılık yoktur, güzel ahlak ve hoşgörü vardır. söyleyecek çok şey var fakat anlayan bu kadarı yeter. kelimeyi tevhit: La İlahe illallah:MUMHAMMEDEN RASULULLAH VE EMİREL MUMİNİNE ELİYYEN VELİYYULLAH.   SALLALLAHU ALEYHİ VE ALİHİ VE SELLEM.                                   ALLAHÜMME SALLİ ELA MUHAMMEDİN VE ALİ MUHAMMED.                                                          KELİMEYİ ŞEHADET: EŞHEDÜ ENLA İLAHE İLLALLAH VE EŞHEDÜ ENNE MUHAMMEDEN ABDUHU VE RESULUHU VE EŞHEDÜ ENNE EMİREL MUMİNİNE ALİYYEN VELİYYULLAH.                                                      SADAKALLAHUL ALİYYÜL AZİM.                                                                  KELİMEYİ ŞEHADET İMAMATTİR VELAYETTİR, NAMAZ KILMAK İMAMETTİR VELAYETTİR, ORUC TUTMAK İMAMETTİR VELAYETTİR, ZEKAT VERMEK İMAMETTİR VELAYETTİR, HACCA GİTMEK İMAMETTİR VELAYETTİR. BUNLARI UYGULAMAK İBADETTİR.

Ey insanlar siz Allah'a yakınlaştıkca başınıza gelecek belalar artar belaları üzerinizden def etmek için sadaka verin bu bir intiham dünyasıdır. İmtihanı kazanmak için Allah'ın emir ve yasaklarını uygulamak bizim için kurtuluştur. Ugulamamak ise helak olmaktır.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.