Tesla'nın AI Günü, gerçek bir Optimus prototipi ve daha fazla FSD güncellemesi sunuyor

Geçen yıl Tesla CEO'su Elon Musk, şirketin 2022 yılına kadar işlevsel bir prototip robot teslim etme niyetini açıkladı. Ancak elimizdeki tek şey, bir elbise içinde dans eden bir kişi ve ilerleme vaadiydi. Bugünkü AI Günü 2022, bu ilerlemenin ilk kanıtını gösterdi.

Tesla'nın AI Günü, şirketin gelecek teknolojileri sergilediği ve gelecekteki gelişim için yol haritasını belirlediği yıllık bir etkinliktir. Teknoloji gösterileri herhangi bir Tesla tutkunu için büyük bir çekicilik olsa da, etkinlik Tesla'ya katılmak için yeni yetenekleri çekmeye ve şirketin sürekli büyüyen teknoloji portföyünü desteklemeye odaklanıyor. Bu yılki sunum, Tesla'nın robotik çabaları ve tam otomatik sürüş (FSD) geliştirmelerine odaklandı.

Musk'ın 2021'deki ilk duyurusunun aksine sunum, Tesla'nın mevcut prototip robotu Bumble C'ye bir bakışla açıldı. Kalabalığa şirketin ilerlemesini göstermek için yavaş yavaş sahneye çıkan otomat, Tesla'nın hedef üretim yinelemesinin temelini oluşturuyor. Optimus olarak bilinir. Musk'a göre, Bumble C prototipi, şirketin ilk duyurusundan sonraki altı ay içinde inşa edildi ve işlevsel oldu.

Şirketin havacılık ve EV pazarlarında inovasyon sağlama konusundaki sicili göz önüne alındığında, Boston Dynamics'teki ekibe henüz endişelenecek fazla bir şey vermese de, başarılı bir Tesla robotik programının bir mesele olmadığına inanmak için iyi bir neden var "eğer" yerine "ne zaman".

Optimus sunumu, prototipin mevcut ve planlanan özelliklerinin birçoğunu vurguladı. 73 kilogramlık (160 lbs.) robot, gövdesine merkezi olarak yerleştirilmiş 2,3 kWh'lik bir pille çalışır. Paketin tek PCB'si, güç algılama, dağıtım ve şarjı yönetmek için gereken tüm entegre elektronikleri içerir.

Paket ayrıca görsel işleme, ses ve iletişim, gerçek zamanlı kararlar ve cihaz güvenliği gibi görevleri yerine getiren Tesla tabanlı bir çip (SoC) sistemi olan botun beynini güçlendirmeye yardımcı olur. Tesla, düşmeleri simüle etmek, veri toplamak ve nihayetinde bu kritik bileşenleri hasardan korumak için fiziksel tasarımlar oluşturmak için otomotiv çarpışma modelleme teknolojisini kullandı.

Sunum, botun elleri ve navigasyon yetenekleri gibi diğer bazı özelliklere değindi. Optimus, son derece hünerli kavrama, kavrama ve nesne manipülasyonuna izin veren beş parmak ve her iki tarafta karşıt bir başparmak içerecek. Kullanılan görsel navigasyon donanımı ve yazılımı, şu anda Tesla'nın sürücüsüz araçlarını destekleyen teknolojiye dayanmaktadır. AI Günü sunumu, botun nesne işleme ve gezinme yeteneklerine ilişkin birkaç örnek içeriyordu.

Sunum daha sonra robotikten başka bir sıcak konuya geçti - Tesla'nın Tam Kendi Kendine Sürüş (FSD) sistemi. Sunum, sistemin AI tabanlı karar verme yetenekleri, sistemin 3D haritalamasını etkileyen faktörler, video modeli eğitim optimizasyonları ve FSD'nin Lane Networks özelliği ile ilgili sorunlar dahil olmak üzere FSD ile ilgili birçok gelişme ve güncellemeye değindi. Ekip, programın kullanıcı tabanının 2021'de 2.000 kullanıcıdan 2022'de 160.000'den fazla kullanıcıya ulaştığını iddia ediyor.

Tesla'nın yeni yetenekleri çekme girişimi, şirketin önümüzdeki yıllarda hedeflerine ulaşması için hayati önem taşıyacak. Musk, elektrikli araçlarla aynı tasarım, geliştirme ve üretim disiplinini kullanarak mümkün olan en kısa sürede işlevsel bir insansı robota sahip olmak istediğini söylüyor. Başarılı olursa, bu düşük maliyetli, yüksek hacimli ve yüksek güvenilirliğe sahip, seri üretilebilen ve kullanıcılara 20.000 dolardan daha az bir fiyata sağlanabilen bir robotla sonuçlanacaktır.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.