Türkiye Genelinde Şiddetli Kış Koşulları Meteoroloji 36 İle Sarı ve Turuncu Kodlu Uyarı Verdi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde etkili olan soğuk hava dalgasının etkilerinin artacağını belirterek 36 il için yoğun kar yağışı uyarısında bulundu. Özellikle Marmara Bölgesi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Karadeniz Bölgesi'nde kar, sağanak ve fırtına bekleniyor.

Sarı ve Turuncu Kodlu Uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bazı iller için sarı ve turuncu kodlu uyarıda bulundu. Bu iller şunlar: Adana, Adıyaman, Ankara, Antalya, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Çankırı, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Hakkari, Isparta, Mersin, Kastamonu, Kocaeli, Malatya, Maraş, Mardin, Muş, Sakarya, Siirt, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Zonguldak, Batman, Şırnak, Bartın, Yalova, Karabük, Osmaniye, Düzce.

Beklenen Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, yurt geneli parçalı ve çok bulutlu olacak. Marmara'nın doğusu, Kuzey Ege'nin iç kesimleri, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yağışlı bir hava bekleniyor.

Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu'nun güney ve batısında kuvvetli yağışlar bekleniyor. Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde yer yer çok kuvvetli yağışlar olabileceği, genellikle yağmurun hakim olacağı, Ege ve Akdeniz kıyılarında gök gürültülü sağanak, Batı Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu'nun yükseklerinde yoğun karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması öngörülüyor.

Hava Sıcaklığı ve Rüzgar

Hava sıcaklığının iç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar genellikle güneyli, kuzeybatı kesimlerde kuzeyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kuzey Ege ile Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli (40 - 60 km/saat) esecek.

Kuvvtli Yağış ve Rüzgar Uyarısı

Meteoroloji, yağışların Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu'nun güneyi ve batısında kuvvetli olabileceği uyarısında bulunuyor. Bu durumun meydana getirebileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğine vurgu yapılmıştır. Aynı zamanda Marmara ve Kuzey Ege'de kuzeyli yönlerden, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli rüzgarın yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtilmiştir.

Meteoroloji uyarılarına riayet etmek, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı hazırlıklı olmak önemlidir. Özellikle trafik ve ulaşım gibi alanlarda dikkatli olunması, gerektiğinde önlemlerin alınması ve resmi makamlardan gelebilecek güncel bilgilerin takip edilmesi önerilmektedir.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İlgili Haberler
Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.