YouTube, kullanıcılardan 4K videolar için Premium'a abone olmalarını istemeye başladı

Kulağa korkunç bir fikir gibi gelebilir, ancak YouTube, platformda 4K video izlemek isteyen kullanıcılardan ücret almaya başlayabilir ve bu, çözünürlüğü ayda 12 ABD doları Premium hizmetine özel hale getirebilir. Google'ın sahibinin bu rotayı takip edeceğine dair bir onay yok, çünkü bu yalnızca tepkiyi ölçmek için bir test olabilir, ancak böyle bir hareket açıkça yaratıcılardan ve izleyicilerden çok fazla öfkeye neden olur.

MacRumors tarafından bildirildiği üzere, Reddit ve YouTube'daki kullanıcılar, yalnızca YouTube Premium abonelerine sunulan bir özellik olarak gösterilen YouTube videoları için 2160p/4K çözünürlük seçeneğinin ekran görüntülerini yayınlıyor ve görünüşe göre 12:00/120$'a reklam eksikliğinin yanı sıra başka bir avantaj da ekliyor. yıllık hizmet.

Bunun, çeşitli ülkelerdeki sınırlı bir kullanıcı alt kümesi arasında bir test mi yoksa Google'ın şimdi kullanıma sunmaya başladığı bir şey mi olduğunu bilmiyoruz; bu yazar, standart YouTube'da 4K videolara erişmeye devam edebilir. Bunun, YouTube'un kasıtsız bir hatası (veya bir aldatmaca) olma olasılığı da var, ancak bu pek olası görünmüyor.

YouTube Premium'dan gelen son büyük haber, abonelerin bir Stadia oyun paketini ücretsiz olarak talep edebilmesiydi. Google'ın yayın hizmeti, Ocak ayında kapanacağını duyurdu ve çoğu Stadia donanım ve yazılım satın alımı için tam geri ödeme sunuyor, bu nedenle belki YouTube Premium yeni aboneler çekmenin başka yollarını arıyor. Google, Netflix gibi büyük oyunculara kıyasla sönük kalan YouTube Premium ve Müzik genelinde 50 milyon aboneye sahip olduğunu söylüyor.

Plan, muhtemelen bazı insanları YouTube Premium'a gönderecek olsa da, bu çığlığı değerli kılmak için yeterli olacağını hayal etmek zor. Peki YouTube Premium'a özel bir sonraki özellik ne olacak? HDR videolar? Saniyede 60 kare mi? En son Steam anketi, az sayıda katılımcının 4K monitöre sahip olduğunu, ancak birçok kişinin YouTube uygulamasını 4K/HDR akıllı televizyonlarında kullandığını gösteriyor.

Bunların hepsi, Stadia'nın bir odak noktası olmayacağına göre, Google'ın YouTube Premium'u yeni özelliklerle yenilemesinin bir parçası olabilir - hizmetin fiyatının düştüğünü bile görebiliriz. Ancak, reklamsız ve 4K olarak gelse bile YouTube için ödeme yapmaya hazır mısınız?

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.