AFAD hane başı destek ödemesi yatmadı diyenler dikkat!

Türkiye'deki depremler sonrasında AFAD tarafından hane başına verilen destek ödemeleri, bazı vatandaşların hesaplarına yatırılmadı. AFAD konuyla ilgili yeni bir açıklama yaptı. İlgilenenlerin dikkat etmesi gereken bazı ayrıntılar var. Bu yazıda, AFAD hane başı destek ödemesi alamayanlar için önemli olan noktaları belirtiyorum.

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremin ardından AFAD, vatandaşlara çeşitli yardımlar sağlamaya başladı. Bu yardımlar arasında en önemlisi, AFAD hane başı destek ödemesi oldu. Çalışmaların devam etmesiyle birlikte, hak sahiplerine ödemeler yapıldı ancak henüz tüm vatandaşlar bu yardımı alamadı. Bazı vatandaşlar, AFAD hane başı destek ödemesi yatmadı diye bildirdi. AFAD, konuyla ilgili yeni bir açıklama yaparak detayları paylaştı. Bu detaylar, ödemeleri alamayanlar için oldukça önemlidir.

AFAD HANE BAŞI DESTEK ÖDEMESİ YATMADI MI?

11 ilde meydana gelen deprem sonrasında, hane başı destek ödemesi gibi çeşitli yardımlar devam ediyor. Resmi açıklamada, afetzedelerin acil ihtiyaçlarını karşılamak için 10 bin TL yardımın devam edeceği belirtildi. Ayrıca açıklamada, ödemelerin düzenli olarak yapılmaya devam edeceği vurgulandı. Bu yardımlardan yararlanmak isteyen vatandaşlar için ödemelerin nasıl yapıldığına dair önemli bilgiler de paylaşıldı. Detaylar aşağıdaki gibidir...

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Hasar Tespit Ekipleri, yıkık, acil yıkılacak, ağır ve orta hasarlı ile az hasarlı olarak tespit edilen 1.506.317 haneye yönelik "hane başı destek ödemesi" ödemelerini sürdürüyor. Ödemeler son aşamaya gelmiş olup, tüm hak sahiplerine ödemelerin yapılması için çalışmalar hızlandırılmıştır.

Hane başı destek ödemesinde, fiili ikametgah adresi esas alınmaktadır. Ancak, bazı afetzedelerimiz çeşitli nedenlerle fiili olarak oturdukları adresten farklı bir ikametgah adresinde kayıtlı olabilirler. Bu durumda, mağduriyet yaşamamaları için ödemeler aşağıda belirtilen süreç dahilinde gerçekleştirilecektir.

AFAD HANE BAŞI DESTEK ÖDEMESİ YATMAYANLAR NE YAPMASI GEREKİYOR?

Afetzedelerin, fiilen ikamet ettikleri halde ikamet adresleri farklı bir konutta ise;

1- Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi olarak ilan edilen 11 ilimizdeki afetzedelerimiz, il ve ilçelerde kurulan AFAD başvuru noktalarına başvurabilirler. Afet bölgesi dışındaki afetzedelerimiz ise, ilgili İl AFAD Müdürlüklerine başvurmaları gerekmektedir.

2- Hasarlı konutta ikamet ettiklerini kanıtlayan belgeleri (doğalgaz, elektrik, su veya sabit internet faturası gibi) veya lojman tahsis belgesi ya da kira kontratı gibi belgeleri sunmaları gerekmektedir.

3- Eğer bu belgeler temin edilemezse, muhtarlık ve kolluk birimleri aracılığıyla fiilen oturduklarına dair düzenlenecek belgeyi temin etmeleri sağlanacaktır.

4- İl AFAD Müdürlüklerinde, ikameti kanıtlayıcı evraklar temin edildikten sonra gerekli kontroller yapılacak ve afetzedelerin T.C. Kimlik numarası üzerinden (T.C. Ziraat Bankası'na) hane başı destek ödemesi yapılacaktır.

AFAD Müdürlükleri, afetzedelerin süreçlerde herhangi bir sorun yaşamaması ve mağduriyet yaşamamaları için gerekli tüm kolaylıkları sağlayacaktır. Afetzedelerin herhangi bir sorunları olduğunda AFAD Müdürlüklerine başvurarak yardım alabilirler.

Depremin yarattığı olumsuz etkilerin azaltılması için, hükümet ve AFAD tarafından yapılan yardımlar çok önemlidir. Hane başı destek ödemeleri gibi yardımların hak sahiplerine ulaştırılması için çeşitli süreçler uygulanmaktadır. Fiili ikametgah adresi ile ilgili sorun yaşayan afetzedelerin de mağdur olmaması için gerekli önlemler alınmaktadır.

Tüm bu süreçlerde İl AFAD Müdürlükleri, afetzedelere yardımcı olmak için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını belirtmek isteriz. AFAD ve diğer ilgili kurumlar, depremin yıkıcı etkilerinin azaltılması için çalışmalarını sürdürmektedir. Bu zorlu süreçte afetzedelere sabır ve dayanıklılık dileriz.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.