Elazığ ve Malatya'daki Deprem Bölgesinde Yapılacak Konutların İnşaatı Başlıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni konutların nereye inşa edileceği konusunda 'fay hattı' riskine dikkat çekti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin vurduğu 10 ilde konut yapımına ilişkin Kabine Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Mart başı itibarıyla 30 bin konutun inşasına hemen başlıyoruz. Amacımız, deprem bölgesinin tamamında konut ihtiyacını 1 yıl içerisinde karşılamaktır" dedi ve inşa edilecek konutların fay hatlarının uzağında konumlandırılacağını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, AFAD'ın Ankara'daki merkezinde toplandı. Depremin vurduğu 10 ilde konut çalışmalarına mart ayı başı itibarıyla başlanacağını duyuran Erdoğan, konut inşaatı planlarına ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konut inşaatı planlarına ilişkin "Kademli olarak birkaç ay içerisinde fay hatlarının uzağında inşa edeceğimiz tüm konutların yapımına geçilmiş olacaktır" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem bölgesinde yıkılan binaların altında kalan son vatandaşlar çıkarılana kadar çalışmaların sürdürüleceğini ve arama-kurtarma çalışmalarının tamamlanmasının ardından enkaz kaldırma işlemlerinin hızlandırılacağını belirtti. Depremin yıkıp oturulamaz hale getirdiği yerlerin yeniden yapılarak hak sahiplerine teslim edileceğini vurgulayan Erdoğan, "TOKİ, bu depremden alnının akıyla çıkmış bir kurumumuzdur" dedi.

Kaybedecek tek bir dakikamızın bile olmadığı bilinciyle, hasar tespiti tamamlanan her bölgede hemen inşa çalışmalarına başlayacağız. Hedefimiz, 1 yıl içinde deprem bölgesinde kaliteli yapılarla konut ihtiyacını karşılamaktır. Depremzedelerin geçici barınma ihtiyaçlarına tüm olanaklarımızla cevap vermeyi planlıyoruz. Deprem bölgesindeki vatandaşlarımızdan bir yıl daha sabırlı olmalarını istiyoruz.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.